L’Assemblea Vaga Feminista fa una crida a la mobilització pel 28S: Dia pel dret a l’avortament

A Terres de l’Ebre l’Assemblea Vaga Feminista convoca una concentració a Tortosa a les 20.00 hores davant de la Delegació del Govern

Roda de premsa de l'Assemblea Feminista de les Terres de l'Ebre per presentar les mocions als ajuntaments ebrencs
Roda de premsa de l'Assemblea Feminista de les Terres de l'Ebre per presentar les mocions als ajuntaments ebrencs | Arxiu
Aguaita.cat
21 de setembre del 2021
Actualitzat a les 21:27h
El moviment feminista fa una crida per concentrar-se el proper dimarts 28 de setembre, dia mundial pel dret a l’avortament, amb l’objectiu d’exigir l’accés a l’avortament de forma lliure, universal i a la sanitat pública arreu del territori. 

A Terresdel’Ebre, l’AssembleaVagaFeminista convoca una concentració a Tortosa a les 20 hores. La concentració s'acollirà dins la campanya “L’avortament a la sanitat pública” que van iniciar el maig del 2021 davant l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, i que pretén visibilitzarl’avortament i les seues barreres, així com també exigir la pràctica de l’IVE instrumental als hospitals públics de Terres de l’Ebre. Recordem que Vaga Feminista va denunciar que le dones que decideixen avortar voluntàriament utilitzant este mètode, son derivades a clíniques privades de Tarragona i Barcelona.

La concentració es durà a terme davantdelaDelegaciódelGovern, per tal “d’assenyalar directament als responsables de que, 11 anys després de la Llei Orgànica 2/2010 de salut sexual i reproductiva, este dret encara no s’hagi garantit al territori”. Vaga Feminista ha presentat al llarg d’este estiu, una moció a 15 ajuntaments de Terres de l’Ebre amb l’objectiu que els consistoris es posicionen a favor, entre altres coses, de garantir l’accés al mètode instrumental a l’Hospital Tortosa Verge de la Cinta.  Les feministes, però, lamenten que no s’aprovés a l’Ajuntament de Tortosa amb els vots en contra del PSC i Junts x Tortosa.

El col·lectiu denuncia que sis mesos després de reunir-se amb representants de la conselleria de salut, i m’algrat l’aprovació d’una moció al Parlament, la realitat és que les dones ebrenques continuen sent expulsades del sistema públic de salut i obligades a desplaçar-se més de dos cents quilòmetres segons el mètode que escullen. És per això, que Vaga Feminista remarca la importància de sortir al carrer aquest 28S per defensar els drets de totes les dones a decidir sobre el seu propi cos “sense tuteles, ni barreres”.