El PSC porta al parlament el canvi de director del COMEBE

Els socialistes denuncien la falta de transparència de la Generalitat i el canvi de personal sense criteri tècnic que ho avali

Aguaita.cat
20 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:12h
El CI 115 dies, a Corbera d’Ebre, és un dels espais que faciliten als visitants la interpretació i coneixement del que fou la batalla de l’Ebre.
El CI 115 dies, a Corbera d’Ebre, és un dels espais que faciliten als visitants la interpretació i coneixement del que fou la batalla de l’Ebre. | Comebe
El PSC de l’Ebre critica la falta de rigor del govern de la Generalitat en tot el que fa referència al Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE). Els socialistes denuncien el canvi de personal sense criteri tècnic que ho avali i una falta de transparència "que en res beneficia el que hauria de ser el normal funcionament del Consorci". ​Sense anar més lluny, el passat mes d'agost es va substituir a la historiadora i periodista ampostina Teresa Ferré com a directora de COMBE per col·locar a l'exregidor de CiU a la Ràpita, Joan Batista Forcadell. En este sentit, el grup parlamentari del PSC al Parlament de Catalunya ha entrat a registre una bateria de preguntes amb l’objectiu d’esbrinar les raons que han portat al govern a realitzar tota una sèrie de canvis de personal sense consensuar-los amb els membres consorciats.

"Una vegada més assistim a un canvi de cadires, al que malauradament ja ens té acostumats el govern cada cop que s’intercanvien les conselleries entre ERC i JuntsxCat", explica el grup polític. Uns canvis de personal que segons ells, es realitzen sense cap mena de criteri tècnic que ho avali. "Entenem que la persona responsable, així com els tècnics, al davant d'estos tipus de consorcis no haurien de tenir una obediència de color polític, sinó d’una titulació acadèmica adequada i els coneixements necessaris", declaren els socialistes.

El partit lamenta que cada cop que canviï el titular responsable del departament hi hagi canvis en l’organigrama "que no beneficien en res i inevitablement produeixen un retard en les actuacions empreses". Expliquen que, de fet, a hores d’ara ja s’hauria d’haver redactat el projecte de rehabilitació del Poble Vell de Corbera d’Ebre i encara no se’n sap res.

Així mateix, el PSC vol saber per què en l’edició del 2021 de l’homenatge anual a les víctimes i combatents de la Batalla de l’Ebre, que es celebra a la cota 705 de la Serra de Pàndols, l’organització de l’acte ha estat assumida pel Departament de Justícia, i no pel Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre, com era habitual.

Des del PSC s'espera que en l’acte que es realitza anualment a Camposines, pendent de confirmar,  en memòria de les víctimes desaparegudes a la Batalla de l’Ebre durant la Guerra Civil, "puguin participar-hi els familiars i compti amb el vistiplau i participació del Consorci, perquè entenem que estos actes haurien d’estar ben definits i no obeir a decisions polítiques que en res beneficien la realització d'estos tipus d’homenatges".