Enric Roig nega haver estat redactor del projecte o director d'obra del magatzem d'eines de Sabaté

El regidor d'Urbanisme de Tortosa aclarix que el seu paper va ser el de tramitar urbanísticament el projecte com a redactor de la memòria, i quan no era regidor d'Urbanisme

Este és el magatzem per guardar eines que ha fet el subdelegat del Govern, Joan Sabaté.
Este és el magatzem per guardar eines que ha fet el subdelegat del Govern, Joan Sabaté. | Cedida
Aguaita.cat
17 de setembre del 2021
Actualitzat a les 16:24h
Enric Roig, regidor d'urbanisme de Tortosa, ha assegurat que el seu paper en relació a la construcció d'una edificació als Ports que segons l'Ajuntament de Roquetes no s'ajusta a la llicència d'obres, duta a terme pel subdelegat del govern de l'Estat i exalcalde de Tortosa Joan Sabaté, no ha estat ni el de redactar el projecte ni portar la direcció de l'obra, sinó el de tramitar urbanísticament l'expedient per tal d'obtindre l'autorització de la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre.

Per bé que existix documentació en la que constava com a director d'obra i redactor del projecte, i que el seu despatx d'arquitectes signa la memòria que efectivament es va presentar el 2020 "per a la implantació d’una obra provisional per a un magatzem agrícola aïllat", tal com figura a l'encapçalament, el membre del PSC explica que el seu únic paper, en el seu àmbit laboral i com a arquitecte, ha estat tramitar l'expedient urbanístic per aconseguir la llicència d'obres del seu client Sabaté, la qual va ser aprovada per l'Ajuntament de Roquetes un cop autoritzada per la CUTE. "Jo l'únic que he fet com a arquitecte, quan no era regidor d'urbanisme, és tramitar un expedient urbanístic per a la implantació d'una obra provisional per a magatzem agrícola, al Mascar. No he fet cap projecte, ni cap direcció d'obra".

El regidor ha volgut esclarir la polèmica i afirma que no posarà el seu càrrec a disposició, tal com s'demanat des d'Esquerra Republicana-Tortosa, en cas que fos verídica la seua suposada participació en el projecte. Segons Roig, Joan Sabaté té la llicència d'obra: "El permís d'obra va tenir diversos processos, en un dels quals van demanar que fos una casa prefabricada de fusta, i l'Ajuntament de Roquetes va donar la llicència. Per tant, la llicència de la intervenció del senyor Sabaté s'ajusta a la legalitat? Sí", apunta el regidor. "Jo he fet la direcció d'obra? No", afegix.

Però el cas no està en si la llicència s'ajusta a la legalitat, sino en si l'obra feta s'ajusta a la llicència. En este sentit, Sabaté ha tingut un requeriment de l'Ajuntament de Roquetes, en considerar que diversos aspectes del magatzem de fusta que ha fet el socialista a la partida del Mascar no s’ajusten a la llicència d’obres atorgada ni a la memòria presentada per obtenir l’informe de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre. Davant este requeriment, ha apuntat Roig, "ell, com ha dit personalment, ha restaurat a la posició que hi havia de magatzem amb ús provisional, del qual en vaig  fer la tramitació urbanística i ara tramitem la corresponent resposta a l'Ajuntament". Roig també ha volgut destacar que "estem parlant d'un terreny urbà no consolidat, per tant no hi ha cap mena d'infracció que puga anar més enllà, que fos un terreny que no fos urbà, fos no urbanitzable o rústic" i ha negat la major: "He tramitat la urbanització urbanísticament però no he fet el projecte ni la direcció d'obra", ha insistit.