L'alcalde de Ginestar confia refer el govern municipal sense cap gestora

Desvincula la decisió dels 4 regidors amb la sortida del poble del consorci de residus | Denuncia que CiU vol traure profit de la polèmica

Sofia Cabanes
11 de juny del 2014
Entrada al poble de Ginestar.
Entrada al poble de Ginestar. | Google Street View
Entrada al poble de Ginestar. Foto: Google Street View

L’alcalde de Ginestar Josep Maria Domènech confia que podrà refer el seu govern municipal en les properes setmanes després que ahir a la nit en un ple extraordinari 4 regidors del seu equip decidissin renunciar a la seua acta de regidors. “Li garanteixo que la gestora no es formarà”, ha afirmat en declaracions a aguaita.cat , “tinc el suport de molta gent i confio que podrem tirar endavant”, ha afegit. Així, en els propers dies es posarà en contacte amb els regidors restants a la llista i amb els suplents per poder refer el govern municipal.

Malgrat tot, reconeix saberli “força greu” la marxa dels 4 regidors: “evidentment això no agrada a cap alcalde”, lamenta. Domenech ha volgut recalcar, això sí, que el trencament del govern municipal “no ha estat una decisió supeditada a la sortida del consorci de residus”. “No hi té res a veure, ja feia dos mesos i mig que ho sabia i tot i que m’havien comunicat la seua marxa jo els hi havia respectat les carteres”, ha afegit.

L’alcalde no ha volgut entrar a valorar la relació que tenia amb els 4 regidors. “Diuen que no estaven conformes amb la gestió del Govern, però concrecions tampoc en donen. Llavors jo tampoc entraré a fer valoracions. Respecto la seua decisió. Fa 7anys que sóc alcalde i sóc la mateixa persona i el que faré sempre és treballar pel poble”.

Pel que fa a la polèmica sobre la sortida del poble del consorci de residus que presideix el també president del Consell Comarcal, Jordi Jardí, Doménech apunta que “darrera de tot això hi ha el grup de CiU que li vol traure redit a tot això”. “La clau sobre la multa la té el president del consell comarcal. Si no vol que la cosa arribe als jutjats el que ha de fer és retirar-la. És una multa desproporcionada i desmesurada”, ha reblat i també ha volgut recordar que el seu ha estat l’únic poble multat, malgrat que fa uns mesos els pobles de la Terra Alta van sortir en bloc i després van tornar. “No és normal que tinguen tan interès pel tema. Però ja els hi dic jo que no se’n sortiran. Tinc la consciència molt tranquil·la i el que faré sempre és defensar el interessos de Ginestar”.

També subratllat que “Ginestar està oferint un bon servei i està estalviant uns diners de no estar al consorci” i ha avançat, a més, “que de cara l’any que ve s’abaixarà la taxa d’escombraries als veïns”.