Les cambres catalanes sol·liciten la declaració de zona catastròfica per a Alcanar, la Ràpita i Ulldecona

Demanen que el Govern de la Generalitat de Catalunya pose en marxa amb urgència mesures per reactivar i recuperar l’activitat econòmica

Pla obert del carrer Joan Maragall d'Alcanar, amb un cotxe que l'aigua va moure de lloc.
Pla obert del carrer Joan Maragall d'Alcanar, amb un cotxe que l'aigua va moure de lloc. | Eloi Tost
Redacció
03 de setembre del 2021
Actualitzat a les 16:22h
El Consell General de Cambres de Catalunya, tenint en compte els nombrosos danys materials conseqüència dels forts aiguats, demana la declaració d’Alcanar, la Ràpita i Ulldecona com a zona afectada per situacions d’emergència (l’antiga zona catastròfica), en una zona que ja va ser fortament castigada per aiguats l’any 2018.

Les cambres catalanes consideren que "el Govern de la Generalitat de Catalunya ha de posar en marxa amb urgència mesures per reactivar i recuperar l’activitat econòmica i el benestar dels ciutadans dels municipis de les Terres de l’Ebre afectats per esta catàstrofe meteorològica", segons exposen en una nota de premsa.

D’altra banda, també expressen la seua solidaritat amb els afectats i es posen a disposició dels ajuntaments afectats, així com del Ple de la Cambra Oficial de Comerç, indústria i navegació de Tortosa, i especialment del teixit empresarial de les Terres de l’Ebre, i també al costat de les persones i comerços afectats per esta darrera tempesta. "Esperem una ràpida i acurada valoració dels danys i per judicis, les actuacions urgents per accelerar la recuperació de la normalitat als territoris afectats", apunten les cambres catalanes.

Francesc Faiges, president de la Cambra de Comerç de Tortosa, apunta que fan seues les demandes dels tres alcaldes dels municipis més afectats, i remarca la importància d'implementar en caràcter d’urgència totes les accions i mesures extraordinàries per part de totes les administracions públiques en competències en situacions d’emergència, per tal d'ajudar els afectats i restablir la normalitat i l’activitat empresarial. "Subratllem la necessitat d’actuar amb la major celeritat possible, perquè encara no ens consta que s’haja licitat els treballs i les obres encaminades a reparar els danys dels últims temporals patits al nostre territori en estos últims anys”, apunten.