83 persones han dormit fora de casa seua per les inundacions del dimecres

Les carreteres i el servei ferroviari es reobren i queden uns 200 abonats sense llum

Pla obert de danys causats pels aiguats a les Cases d'Alcanar. Foto de l'1 de setembre del 2021 .
Pla obert de danys causats pels aiguats a les Cases d'Alcanar. Foto de l'1 de setembre del 2021 . | Ariadna Escoda
Aguaita.cat
02 de setembre del 2021
Actualitzat a les 8:29h
Més de 80 persones han dormit fora de casa seua per les inundacions d'este dimecres al Montsià i BaixEbre. En concret, a Alcanar58persones han estat allotjades a l'hotelCarlos III, 5 al Montecarlo i 14 al PavellóMunicipal, mentre que 6 persones han passat la nit a l'hotelBonllocd'Ulldecona. Les carreteres s'han reobert al trànsit a quarts de vuit del matí, com també el serveiferroviari entre Ulldecona i l'Aldea. Els Bombers de la Generalitat han rebut un total de 702 trucades per 519 incidències fins les 6 del matí. Endesa ha informat que s'han solucionat la majoria de les afectacions de la zona i que resten uns 200 abonats sense llum, sobretot d'Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona.
En concret, el servei d'electricitat segueix afectant 99 abonats d'Amposta, 47 de Sant Carles de la Ràpita, 39 d'Ulldecona, 31 d'Alcanar, 1 de l'Aldea mentre que s'ha restablert del tot el servei a Tortosa i Deltebre.

Entre les 12 hores del dimecres i les 6 hores del dijous els Bombers de la Generalitat han rebut 702 trucades per 519 incidències a la Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre. El 90,31% de les trucades han arribat del Montsià (634), i només d'Alcanar se n'han fet 475.

A les 7.30 hores ha començat la primera reunió del comitè tècnic de l'Inuncat amb conseller d'Interior Joan Ignasi Elena i tots els organismes implicats per avaluar com ha anat la nit i actualitzar les actuacions i el dispositiu d'emergències a Montsià i Baix Ebre.