Movem Tortosa reitera la necessitat de finalitzar el contracte amb «El Corralet»

El primer grup de l’oposició denúncia la inacció del govern i recorda que hi ha una moció aprovada de Movem Tortosa al Ple de novembre del 2020 on reclama la remunicipalització.

Imatge d'arxiu de la Protectora d'animals ARCA
Imatge d'arxiu de la Protectora d'animals ARCA | Arxiu
Aguaita.cat
02 de setembre del 2021
Actualitzat a les 4:22h
MovemTortosa ha reiterat el seu suport a les associacions de protecció i defensadelsanimalsdelmunicipi que han estat assumint la cura de la major part d’animals perduts i abandonats sense cap tipus de recolzament econòmic per part de l’ajuntament, complint la tasca del servei municipal de recollida d’animals que en estos moments està gestionat pel Corralet, el qual ha generat des del principi una gran desconfiança a bona part de la ciutadania.

Movem Tortosa defensa una vegada més laremunicipalització del servei de rrecollida d’animals, recordant la moció aprovada fa pràcticament un any en este sentit pel Ple municipal i que el mateix partit va presentar on reclamaven la rescissió del contracte a l'empresa El Corralet i demanant que aquest passés a mans municipals, tot i no tenir el suport del govern municipal de la Sra. Roigé.
En estos moments el servei de recollida d’animals continua en mans de l’empresa Seproanimal, més coneguda com ElCorralet, tot i estar el contracte caducat des del passat mes de febrer i per tant, prorrogat de fa més de 7 mesos.
"No és la primera vegada que el primer grup de l’oposició carrega contra el govern post-convergent per aquesta qüestió", recorda Movem Tortosa que ha demanat mitjançant canals oficials fins en tres ocasions quin seria el posicionament del govern un cop exhaurit el contracte, si es remunicipalitzaria o bé es tornaria a externalitzar i demanant saber-ne les condicions si este fos el cas, sense haver rebut una resposta clara sobre el futur d’este servei municipal, que ara funciona amb el contracte prorrogat davant la rebutja de les entitats de protecció i defensa dels animals del municipi.

JordiJordan, portaveu de MovemTortosa, expressa el seu malestar davant “una situació que es podria haver evitat si el servei estigués ja municipalitzat com sempre hem demanat.
Una vegada més es deixa d’aplicar una moció aprovada pel Ple, que a més a més es va presentar abans que s’exhaurís el contracte per a poder-ho fer correctament i amb temps i que tot i afectar un tema tant sensible com és el benestar animal, s’ha quedat al calaix. Per això donem suport a les accions iniciades per les associacions de protecció i defensa dels animals de Tortosa i continuarem insistint en la remunicipalització del servei” reitera Jordan.