L'atleta tortosí Yassine Ouhdadi torna de Tòquio amb una medalla d'or i un diploma paralímpic

Esta matinada ha quedat sisè en la cursa dels 1.500 metres

Yassine Ouhdadi ha quedat sisé en els 1.500 m però torna amb un or i un diploma olímpic dels Jocs Paralímpics de Tòquio
Yassine Ouhdadi ha quedat sisé en els 1.500 m però torna amb un or i un diploma olímpic dels Jocs Paralímpics de Tòquio | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
31 d'agost del 2021
Actualitzat a les 9:19h
L'atleta tortosí Yassine Ouhdadi ha sumat un diplomaparalímpic en la cursa dels 1.500metres d'esta matinada, en haver finalitzat sisè. S'afegeix a l'or que va guanyar als 5.000metres i culmina una gran participació en els jocs de Tòquio.

L'esportista torna essent or este cap de setmana en la cursa dels 5.000 metres i amb el diploma olímpic en quedar el sisè en la categoria dels 1500. Un gran paper del jove atleta als JocsParalímpicsdeTòquio2021.

Yassine, que va néixer amb cataractes no operables en tots dos ulls, va arribar a Tortosa procedent del Marroc quan tenia només sis anys al costat dels seus pares i els seus vuit germans. La família va obrir una botiga d'alimentació a la capital del Baix Ebre, una botiga que encara regenten tres dels seus germans i en la qual ell continua ajudant sempre que els seus compromisos esportius li permeten.

Yassine, de vint-i-set anys, va aconseguir un temps rècord en l'Estadi Olímpic de Tòquio aconseguint l'or en 14.34.13, més d'un segon per davant de l'australià Jaryd Clyfford (14.35.52) i de tres del rus Aleksandr Kostin (14.37.52), que va ser bronze.

En la cursa d'esta matinada ha fet un temps de 3.56.73. Yassine no pot fer el seu segon podi a Tòquio. Després del seu or en 5.000, esta vegada ha aconseguit un diploma paralímpic que se suma a l'or i a un gran futur, molt prometedor d'este atleta ebrenc.