Estiu amb molt bons preus al sector de la pesca per arrossegament de l'Ametlla de Mar

Des de la Confraria destaquen que ha estat l’estiu que el peix ha anat més ben pagat dels últims anys

Pesca d'arrossegament al Port de la Cala
Pesca d'arrossegament al Port de la Cala | La Cala RTV
Aguaita.cat
27 d'agost del 2021
Actualitzat a les 17:35h
Segons informa LaConfrariadePescadorsSantPeredel’AmetlladeMar ha través de LaCalaRTV i l'Ajuntament valoren molt positivament este estiu al sector pesquer. Durant este estiu, els pescadors han notat un lleuger augment de captures, sobretot del lluç, i un augment considerable dels preus respecte als estius anteriors. Unes xifres positives que els pescadors esperen que es mantinguen durant l’hivern.

Les barques d’arrossegament del port de la Cala han registrat durant els dos primers mesos d’activitat després de la veda, un lleuger augment de captures respecte al mateix període de l’any passat. Això sí, tenint en compte que enguany hi ha dues barques menys que l’any anterior. Aproximadament, s’han subhastat entre 6.000 i 8.000 kg al dia.

Pel que fa als preus, des de la Confraria apunten que ha estat l’estiu que el peix ha anat més ben pagat dels últims anys. Les espècies més capturades han estat la canana, que s’ha venut a uns 5 €/kg, el lluç a 14 €/kg i també el calamar que darrerament s’ha capturat molt, i s’ha venut a 35 €/kg el gran i 18 €/kg el menut.

També hi ha hagut altres espècies que han anat molt ben valorades, com el calamantxí a 50 €/kg, l’escamarlà a 60 €/kg, el rap a 18 €/kg o la gamba roja que ha arribat als 105 €/kg. Uns preus elevats, que responen sobretot al fet que a l’agost els ports de la demarcació de Castelló fan veda i és quan hi ha més volum de negoci.

El president de la Confraria, MiquelBrull, es mostra satisfet i explica que s’ha notat un lleuger increment del lluç.

Pel que fa a l’aplicació del Pla Multi anual de Pesca Demersal de la Unió Europea, que suposarà la reducció de les jornades de pesca al sector, sembla que encara no està aprovat definitivament i que per tant, els pescadors encara no saben segur quants dies de pesca se’ls restarà. Brull explica que tenen un esborrany amb els dies però encara no és definitiu.

Recordem que el passat mes de juny, els pescadors catalans i de la costa mediterrània de la península Ibèrica van fer una aturada per manifestar el seu desacord amb aquest Pla. Es van dur a terme diferents concentracions arreu de Catalunya i els pescadors de La Cala es van traslladar a la Ràpita.