Eufònic es prepara per a un cap de setmana amb artistes de renom

La creació col·lectiva de Za! i l'electrònica d'Space Afrika són algunes de les actuacions que es podran veure de dijous a diumenge

La japonesa Tomomi Kubo interpretant temes de Bach amb l'instrument Ondes Martenot, al Castell de Miravet, el cap de setmana passat.
La japonesa Tomomi Kubo interpretant temes de Bach amb l'instrument Ondes Martenot, al Castell de Miravet, el cap de setmana passat. | Gerardo Diego
Aguaita.cat
25 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:12h
Després d'un primer cap de setmana amb actuacions en espais singulars de les Terres de l'Ebre, l'Eufònic escalfa motors per al segon cap de setmana d'esta desena edició, que tindran lloc de dijous a diumenge. Amb les actuacions de referents internacionals de l'electrònica mundial com Space Afrika, que oferirà un concert Drone Temple a l'església principal de la Ràpita, o D.K.; amb artistes d'àmbit nacional i estatal com Joan Miquel Oliver, dani i Violeta Tello Grau; espectacles audiovisuals immersius de Playmodes i el Quartet Brossa, Bromo i Acte de Fe.

Entre els actes programats destaca també la doble actuació de Za!: primer amb la banda de música La Lira de Roquetes reinventant himnes populars ebrencs com "La perla preciosa", "El carrilet de la Cava" o el pasdoble "La Suda"; i després amb les ballarines Raquel Klein i Raquel Gualtero com a final de festa a l'ermita de la Pietat d'Ulldecona. L'essència queer d'AL-V, Las Bajas Pasiones i Bonitx; l'italo-disco i synth-pop del carismàtic Josep Xortó + The Congosound al tradicional vermut als Ullals de Baltasar o la cloenda vora la platja amb el dreampop de Cabiria, són altres de les propostes del programa Eufònic per estos quatre dies.

A banda, al tradicional vermut del dissabte al migdia als Ullals de Baltasar, enguany se suma un itinerari artístic amb Atilio Doreste, Joan Bagés i Vanguard Duo, Elsa Aparicio i Gerard Altaió que busca commemorar els deu anys de les residències artístiques amb el Centre d'Art Lo Pati. Prèviament, a la zona del Trabucador, les artistes i educadores Judit Onsès i Mercè Ubalde realitzaran una sortida participativa de caràcter social per recórrer els nous elements i actors apareguts: des dels nous vigilants i garites, fins als aparcaments no oficials i banyistes.

Eufònic Pro
Els dies 26 i 27 d'agost se celebra Eufònic Pro a Tortosa, un espai de trobada professional i de reflexió sobre els conceptes de perifèries geogràfiques i creatives, les noves ruralitats i la creació artística en entorns no urbans, l'ecopensament i la simbiosi creativa, amb ponents i convidats com Maria PTQK, Clara Boj i Diego Díaz, Rosa Cerarols, Francesco Dobrovich o Francesca Masoero, entre molts altres, així com la presentació de la nova xarxa europea AREA, Art in Rural European Areas.

Fins a mitjans de setembre també es poden visitar les instal·lacions artístiques del festival, com la del japonès Tomonaga Tokuyama a Lo Pati, a Amposta; i la de Laura Llaneli i Óscar de la Fuente al Museu de Tortosa. També la del creador sonor i artista visual Arnau Sala Saez, creada en col·laboració amb el COMEBE, a Batea, i la vídeo-interpretació del "Cant dels ocells" de Martina Ampuero, a la Sala Sintètica, l'espai virtual 3D d'Eufònic.