Una exposició commemora els 50 anys del «Concurs de Vestits de paper d’Amposta»

L'exposició mostra el Concurs de Vestits de Paper d’Amposta, des del 1971, quan es va realitzar la seua primera edició, fins al 2019 on va parar a causa de la pandèmia

Redacció
24 d'agost del 2021
Actualitzat a les 18:07h
Cartell de l'exposició sobre el concurs de Vestits de Paper d'Amposta
Cartell de l'exposició sobre el concurs de Vestits de Paper d'Amposta | Museu de les Terres de l'Ebre
L'exposició 'Paper i fil a la festa. 50 anys del Concurs de Vestits de Paper d'Amposta', organitzada pel MuseudelesTerresdel’Ebre i l’Ajuntamentd’Amposta, amb la col·laboració del DepartamentdeCultura de la Generalitat de Catalunya i la DiputaciódeTarragona, es podrà visitar a la Sala d’exposicions del Museu de les Terres de l’Ebre entre el 9 de juliol i el 3 d’octubre de 2021.

La mostra s’ocupa, en diferents àmbits, de la història del Concurs de Vestits de Paper d’Amposta, des del 1971, quan es va realitzar la seua primera edició, fins al 2019, quan es va celebrar la darrera al esclatar la pandèmia. L'exposició dóna a conèixer, des de diferents perspectives, el treball artístic i artesanal de més d’una vuitantena de modistes, modistos, cosidores i ajudants ampostins que han dissenyat i confeccionat vestits en paper per participar en les cinquanta edicions dels Concurs.

L’exposició explica també els antecedents històrics del Concurs, lligats als actes lúdics i festius que antigament es desenvolupaven a Amposta durant la diada de santa Llúcia, que és encara avui patrona dels oficis de l’agulla. Entre aquests actes destacava el “Concurso de Mis Modistilla”.

“Paper i fil a la festa. 50 anys del Concurs de Vestits de Paper d’Amposta” fa difusió de l’exclusivitat d’uns vestits que es llueixen en públic només en una ocasió: la desfilada anual del Concurs, i inclou els àmbits següents: “El paper, la base material del Concurs”, “Tècniques de confecció en paper”, “Alta costura en paper”, “Història del Concurs. Els inicis”, “Història del Concurs. Categories i models”, “Homenatge i agraïment” i “Premis del Concurs Nacional de Vestits de Paper d’Amposta, segons la documentació conservada”.

L’exposició, d'altra banda , aplega una important mostra de vestits confeccionats íntegrament en paper, bé sigui nou o reciclat, que han estat presentats, i molts també premiats, en alguna de la cinquantena edicions del Concurs, basat en quatre categories: Moda Actual, Vestits d’Època, Vestit de Fantasia i Moda infantil.

Encara teniu temps de visitar-la fins al 3 d'octubre de 2021.

Horari: De dimarts a dissabte: d’11h a 14h i de 17h30’ a 19h, i diumenges i festius: d’11h30’ a 14h. Tancat: tots els dilluns
Lloc: Sala d’exposicions del Museu de les Terres de l’Ebre
Població: Amposta
Organitza: Museu de les Terres de l’Ebre i Ajuntament d’Amposta, amb la col·laboració del Departament de Cultura i la Diputació de Tarragona