L'artista Arnau Sala trasllada els sons del memorial de les Camposines a Batea

El festival Eufònic seguirà esta setmana amb altres instal·lacions artístiques i amb les jornades Eufònic Pro

Un assistent a la instal·lació d'Arnau Sala a Batea, en la segona jornada del festival Eufònic.
Un assistent a la instal·lació d'Arnau Sala a Batea, en la segona jornada del festival Eufònic. | Eloi Tost /ACN
Aguaita.cat
23 d'agost del 2021
Actualitzat a les 10:42h
Arnau Sala ha estat un dels protagonistes de la segona jornada de l'Eufònic, que dissabte va posar el focus a la Terra Alta. L'artista va traslladar els sons i les sensacions del memorial de les Camposines de la batalla de l'Ebre a la capella del Sant Sepulcre de Batea. Una instal·lació que va fer a partir de sons enregistrats al monument que després va transformar digitalment. "L'obra sense públic no té cap sentit, és interactiva i és una experiència individual", indicava Sala. La instal·lació es pot veure fins al 28 d'agost.

A partir d'un encàrrec de l'Eufònic i del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre, Arnau Sala ha creat una instal·lació que parteix d'un efecte acústic generat per l'estructura del memorial de les Camposines, un monument aixecat sobre una antiga trinxera de la batalla de l'Ebre. L'espectador interactua amb l'obra acostant-s'hi i pujant en una tarima que fa pujada i, segons es mou, percep els sons de manera diferent, un moviment amb el qual volia recrear la sinuositat i elevació d'un passadís del memorial. L'artista no descarta reproduir l'experiència en un altre indret tot i que alerta que s'hauria d'adaptar al nou espai.

D'altra banda,  diumenge l'interès es traslladava a Miravet, on Tomomi Kubo va interpretar peces de Bach amb un instrument protoelectrònic inventat a principis del segle XX, anomenat Ondes Martenot. Just després va ser el torn de la música de Barba Corsini.

El director del festival, Vicent Fibla, apuntava que el format híbrid del 2020 "ha vingut per quedar-se".Esta setmana, dijous i divendres se celebrarà Eufònic Pro, la cita per als professionals.