Decomissen al Delta una llanxa presumptament preparada per a transportar droga

El conductor del remolc, que va patir una sortida de via, ha estat detingut per un presumpte delicte de contraban

Els agents van detenir al conductor del vehicle que transportava la llanxa, que ja ha quedat en llibertat amb càrrecs.
Els agents van detenir al conductor del vehicle que transportava la llanxa, que ja ha quedat en llibertat amb càrrecs. | Guardia Civil
Aguaita.cat
18 d'agost del 2021
Actualitzat a la 13:20h
La Guàrdia Civil ha decomissat una llanxa amagada a l'interior d'un remolc al Delta de l'Ebre. Els fets van passar quan, este divendres a la matinada, una patrulla que duia a terme tasques de vigilància per prevenir el contraban van localitzar un vehicle articulat que s'havia quedat atrapat a un camí de terra a causa de la sortida de la via del remolc, entre Deltebre i Camarles.

En aproximar-se a auxiliar al conductor, este els va dir, en un estat nerviós, que ja havia contactat amb els serveis d'assistència, pel qual li van demanar la documentació i van procedir a examinar el remolc. Allí van trobar una embarcació semirígida d'11 metres d'eslora equipada amb tres motors i un gran nombre de garrafes de combustible, material electrònic i tècnic de navegació i nombrosos barrils precintats. Segons la Guàrdia Civil, ja que la llanxa podria utilitzar-se per a contraban o narcotràfic, van procedir a la detenció del conductor, qui va al·legar desconèixer el contingut del remolc.

A banda de l'embarcació i el material de navegació, després de retirar el vehicle i portar-lo sota custòdia policial al port de la Ràpita, la policia hi va trobar prop de 4.000 litres de combustible en garrafes i roba i aliments protegits dins de vuit bidons estancs. Tot el material decomissat, inclosa la llanxa, estan valorats en més de 180.000 euros. En declaracions de la Guàrdia Civil, l'embarcació disposava de tot el necessari per emprendre una llarga travessia a la costa africana per a transportar droga. Els aliments que no caduquen s'han entregat a un centre benèfic de Tarragona.
 

Alguns dels aliments que transportaven dins la llanxa i que s'han donat a un centre benèfic de Tarragona. Foto: Guàrdia Civil


Agents d'investigació de la Unidad Orgánica de Policía Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona investiguen l'organització que traslladava l'embarcació i les finalitats per les quals es volia utilitzar. D'altra banda, el conductor del vehicle ha quedat amb llibertat amb càrrecs després de declarar al Jutjat de Guàrdia de Tortosa.