Justícia destituïx Teresa Ferré per nomenar Joan Baptista Forcadell nou director del Comebe

El rapitenc, llicenciat en Economia, substituirà a partir de dilluns la historiadora ampostina per donar "un nou enfocament de dinamització sociocultural del paisatge de memòria", segons la consellera

Joan Baptista Forcadell.
Joan Baptista Forcadell. | Cedida
Redacció
14 d'agost del 2021
Actualitzat a la 13:50h
El Departament de Justícia ha destituït la historiadora i periodista ampostina Teresa Ferré del càrrec de directora del Consorci Memorial de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) per nomenar al seu lloc l'exregidor de CiU a la RàpitaJoan Baptista Forcadell. Ferré havia assumit la direcció el juny de l'any passat, i este divendres va anunciar el seu comiat amb un missatge a les xarxes: Fins que va ser nomenada, Ferré tenia una llarga trajectòria professional relacionada amb temes de memòria. Havia treballat com a professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Univeristat Rovira i Virgili (URV), i la seua recerca s'havia  centrat en la fotografia i la propaganda durant el període d'entreguerres. 

Pel que fa al nomenament de Forcadell, arriba setmanes després que la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, nomenés al front de la direccció general de Memòria Democràtica, de la qual en depén el COMEBE, el politòleg Toni Font, exconseller d'Unió a Sabadell. El nou director del Comebe, que ocuparà el càrrec a partir de dilluns vinent, és llicenciat en Economia i ha estat docent a les Terres de l'Ebre. La consellera Ciuró ha afirmat que amb este nomenament es vol donar "un nou enfocament sociocultural, promovent el patrimoni i els valors del paisatge de memòria" i, així, "dinamitzar" els espais de la Batalla de l'Ebre.

Per això, des de Justícia, assenyalen, que treballaran per fomentar la participació i la complicitat de tots els municipis ebrencs. Segons el Departament, el punt de partida d'este nou enfocament serà el projecte de rehabilitació i reinterpretació del Poble Vell de Corbera d'Ebre juntament amb el Centre d'interpretació dels 115 dies, amb l'objectiu de divulgar la memòria democràtica i els efectes i conseqüències de la Batalla de l'Ebre.