Anuncien una línia de molt alta tensió de 180 km, de l’Ebre fins a Barcelona

A la demarcació de Terres de l’Ebre Tarragona afecta la Ribera d’Ebre, el Priorat, el Baix Camp, l’Alt Camp i el Baix Penedès, passant per zones preservades del territori.

Línia de molt alta tensió MAT
Línia de molt alta tensió MAT | Arxiu
Aguaita.cat
09 d'agost del 2021
Actualitzat el 13 d'agost a les 20:09h
XarxaSud, i moltes entitats i institucions més, fa temps que demanem un model de generació energètica distribuïda, a prop dels punts de consum i que beneficiï la població local – d’acord amb la Lleicatalana16/2017 del canvi climàtic. Segons l'entitat "Sembla que el govern català comença a fer cas: la consellera Teresa Jordà ens ha dit que estan mirant de revisar el decret d’implantació de renovables (que contradiu aquesta llei): ja veurem què proposen al final. tot i que nosaltres demanem la derogació immediata del decret, no la seva modificació".

Però ara surt l’anunci de Madrid d’una línia de molt alta tensió – MAT – de 180 km, creuant tota la meitat sud de Catalunya, de l’Ebre fins a Barcelona: a la demarcació de Tarragona afecta la Riberad’Ebre, el Priorat, el Baix Camp, l’Alt Camp i el Baix Penedès, passant per zones preservades del territori.

Això és tot el contrari del model que proposem afirma XarxaSud: "és «importar» l’energia d’unes macrocentrals de l’Aragó, mitjançant una infraestructura que trinxarà encara més el territori, per portar-la a Barcelona. Converteix en una farsa tot l’esforç de la societat civil i institucions locals per debatre i decidir com s’implanta la transició energètica. Els que vivim i treballem al sud de Catalunya volem una transició energètica racional i un desenvolupament sostenible al nostre territori. No volem ser el traster on es posen totes les infraestructures que fan funcionar el cap i casal però que no volen a la resta del país: grans centrals i línies elèctriques, pedreres, abocadors…" afirmen en el comunicat.

"Per tant, Xarxa Sud s’hi oposa. I esperem que les nostres institucions també diguin que NO a aquesta MAT", conclouen.