Els antitaurins reclamen la suspensió dels correbous pel risc de contagis

La Generalitat ha comunicat que la celebració dels actes taurins seguirà en marxa "sempre que compleixin les mesures corresponents"

Imatge d'arxiu d'un correbou a Sant Jaume d'Enveja.
Imatge d'arxiu d'un correbou a Sant Jaume d'Enveja. | Arxiu
Aguaita.cat
04 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:12h
La Coordinadora per l'Abolició dels Correbous de Catalunya (CACC) denuncia que "el privilegi taurí preval per damunt de la salut pública, gràcies a una excepció a la llei de protecció animal i al benestarisme promogut". Unes afirmacions que fan després que la Generalitat desestimi aplicar "mesures cautelars" i prohibir la celebració d'actes taurins com havia sol·licitat la Coordinadora.

Concretament, el passat 12 de juliol, des de la CACC van fer arribar una instància a Salut demanant l'aplicació de mesures cautelats per prohibir la celebració de correbous mentre estos no disposin d'un "nou protocol actualitzat" davant l'augment de casos de covid derivat de la variant delta. Una demanda a la qual des de la Secretaria de Salut Pública van contestar dient que "es poden reempendre les activitats culturals de tradició popular, però amb subjecció als requisits d'aforament i limitació de persones, en funció de les condicions de ventilació i control d'accesos i amb la condició que els assistents estiguin asseguts, per tant, els correbous es poden celebrar sempre que compleixin la normativa".

Des de la Coordinadora per l'Abolició dels Correbous es mostren insatisfets amb la decisió de la Generalitat, ja que apunten que durant els actes taurins no es compleixen les mesures sanitàries corresponents: "La Generalitat seguirà permetent la celebració d'esta tipologia d'espectacles tot i l'elevat risc de contagis en este context, on el compliment de les mesures sanitàries es veu greument compromès, tal i com ja vam demostrar amb l'aportació d'imatges captades d'incògnit pel nostre equip d'investigació", diuen. A banda, els antitaurins també van sol·licitar que, mentre no hi hagues un nou protocol per este tipus d'actes, es fes un test d'antígens, petició a la qual tampoc han rebut resposta.