Deltebre adapta la moneda EuroDelta al format digital

La moneda municipal, destinada als ajuts socials, també es pot utilitzar mitjançant un moneder virtual

Els EuroDeltes en el format físic i de targeta moneder.
Els EuroDeltes en el format físic i de targeta moneder. | Cedida
Aguaita.cat
02 d'agost del 2021
Actualitzat el 02 d'agost del 2022 a les 14:11h
Deltebre adapta la moneda municipal, també coneguda com a EuroDelta, al format digital de les targetes moneder. L'Ajuntament, amb la col·laboració de CaixaBank i la Fundació "la Caixa", estrenarà este mes d'agost les targetes moneder nominals, on s'ingressarà l'import corresponent a cada ajut i només es podrà utilitzar als comerços habilitats.

La moneda de Deltebre està en funcionament des del novembre de 2020 i es pot bescanviar en més de 60 comerços del municipi. Des del gener de 2021 s'han concedit eurodeltes a 74 famílies per un import de més de 24.000 euros. Unes dades que, segons l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, exemplifiquen que "l'EuroDelta és una moneda activa que ha arribat per a quedar-se i que ens permet, a banda de donar suport a les famílies, dinamitzar l'economia del comerç local de proximitat".

L'EuroDelta és una de les diferents eines i accions que l'Ajuntament de Deltebre ha posat en funcionament per a la recuperació socioeconòmica i que se suma a la resta d'ajudes que es posen a l'abast de la ciutadania. En este sentit, recentment es va adjudicar la primera convocatòria dels ajuts als tributs locals, els quals han beneficiat a 103 famílies amb un import de 26.442,43 euros.