El turisme de l'Ebre, pendent de l'agost per salvar la temporada

Els propietaris dels allotjaments rurals de la Terra Alta i del Delta esperen fregar la plena ocupació la segona i tercera setmana d'agost

Entrada de la platja del Trabucador.
Entrada de la platja del Trabucador. | ACN
Aguaita.cat
02 d'agost del 2021
Actualitzat a les 10:30h
El sector turístic confia en l'agost per salvar la temporada d'estiu. Al delta de l'Ebre i les zones rurals ebrenques tenen unes previsions d'ocupació "prudents però optimistes". El turisme de proximitat, com reconeixia el portaveu de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), Xavier Guardià, ha apostat des de l'any passat per descobrir indrets com el Delta o l'interior de les comarques de Tarragona i l'Ebre. "El 2020 va ser molt crític, però un revulsiu perquè la gent conegués les nostres comarques", apuntava Pilar Miró, presidenta de l'Associació de Turisme Rural de la Terra Alta. Les previsions són bones a la comarca terraltina després d'un juliol més fluix de l'esperat i es confia arribar al 95% d'ocupació en masies i apartaments.

Als allotjaments del Delta també es fregarà la plena ocupació la segona i la tercera setmana d'agost, però les reserves d'última hora s'han tornat a animar i la resta del mes d'agost també pot millorar. "Cada cop que obres el correu, hi ha una probabilitat que sigui una reserva o una anul·lació", ha explicat Montse Callau, vicepresidenta de l'Associació d'Empresàries d'Ecoturisme del Delta.

Un bri d'esperança a altres punts de Catalunya
Arreu de Catalunya confien també en els visitants de proximitat per l'agost, així com en les reserves d'última hora. Mentre algunes cases rurals del Pirineu podrien fregar el ple absolut, altres zones com la costa del Maresme i el Baix Llobregat esperen una ocupació de mínims per l'elevada dependència del turisme estranger. Per la seva banda, els hotelers de Barcelona han assumit que "l'estiu està perdut". A la Costa Daurada, l'esperança és el turisme espanyol i que una millor evolució epidemiològica ajudi a "salvar la temporada" amb la visita del turista rus, anglès i irlandès. A la Costa Brava, els responsables de càmpings i agents turístics es mostren optimistes però sense arribar a nivells d'ocupació del 2019.

Des de la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) veuen el mes d'agost com "una taula de salvació" per afrontar una tardor que auguren "molt dura". El gerent de la FIHRT, Daniel Brasé, recorda que el 30 de setembre acaba l'acord per als ERTO, i veu esta data com "una espasa de Dàmocles". Brasé, en representació de 46 gremis del sector, critica la falta d'ajudes directes per part de l'administració, i reclama que s'estableixi el passaport sanitari per poder accedir a hotels i restaurants. "Hem de promoure el concepte d'establiments segurs", defensa, mentre pregunta: "Que millor que demostrar que tots els clients estan vacunats?".