Deltebre torna a suspendre les festes majors per la pandèmia

Es realitzarà un procés de participació ciutadana per tal que el veïnat pugui decidir on es destinarà el pressupost municipal de les festes

Aguaita.cat
29 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:26h
L'Ajuntament de Deltebre suspèn les festes majors per segon any consecutiu.
L'Ajuntament de Deltebre suspèn les festes majors per segon any consecutiu. | Arxiu
Tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Deltebre van aprovar per unanimitat, en el ple celebrat ahir, la suspensió de les festes majors d'este 2021. Segons diuen des del consistori, la decisió ha derivat del context actual de la pandèmia, així com per les restriccions i l'alteració d'actes com les nits de ball o els bous. L'alcalde, Lluís Soler, deia que "durant tots estos dies han estat moltes les persones i entitats que ens han mostrat la seva inquietud davant la possible realització de les festes majors, i demanant-vos valentia per a prendre decisions que demanen sortir de la inèrcia. I justament això és el que hem fet al plenari municipal, prendre decisions posant a les persones de Deltebre al centre de tot i pensant amb la seva salut".

Soler també explicava que esta decisió s'ha pres de manera acordada per la Junta de portaveus i havent consultat a les diferents entitats implicades en l'organització de les festes de Deltebre, com és el cas, entre d'altres, de la Comissió de Festes, la Comissió de Bous o la Penya Taurina La Divisa. També s'ha acordat amb el Club Deportiu La Cava, organitzador de les festes majors de Sant Roc.

El portaveu d'ERC-Més Deltebre, Joan Alginet, reblava que "esta és una decisió de poble, coherent i sensata. Un acord que s'ha pres pensant amb les persones i tenint ben present a totes les famílies del nostre municipi que s'han vist o que es veuen afectades per la pandèmia". Per la seva banda, el representant del PSC Deltebre, Aleix Ferré, detallava que "és una decisió encertada, que compartim per una banda, des del punt de vista sanitari, i per altra banda, per la pèrdua de l'essència de la festa major que al nostre municipi és sinònim de germanor i de compartir".

Durant el ple municipal, l'alcalde també va detallar que amb la dotació econòmica de les Festes Majors s'iniciarà un procés de participació ciutadana per tal que els veïns i veïnes puguin decidir amb quina inversió, servei o prestació prefereixen invertir els diners corresponents a l'organització de les festes 2022. Este procés de participació s'iniciarà durant el mes d'agost.

Les dades de covid-19 a Deltebre
Des del dia 21 de juny fins este 28 de juliol, Deltebre suma més de 270 contagiats, dels quals una setantena segueixen actius. Comparant-ho amb el darrer any, agafant com a referència el mateix període, només va haver-hi una desena de contagis al municipi i s'havien suspès igualment les Festes Majors. Pel que fa a la taxa de velocitat de propagació se situa en un 1,28 i la incidència acumulada dels darrers 7 dies s'eleva als 370 punts.