El Baix Ebre premiarà les millors iniciatives juvenils de la comarca

El Premi Acció Jove està destinat a entitats juvenils o que realitzen accions per al jovent, així com a les persones d'entre 16 i 30 anys

Aguaita.cat
27 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:40h
L'any passat el premi va ser per a un projecte d'Atzavara-Arrels.
L'any passat el premi va ser per a un projecte d'Atzavara-Arrels. | Cedida
El Consell Comarcal del Baix Ebre torna a convocar el Premi Acció Jove 2021 amb la finalitat de guardonar les millors iniciatives juvenils desenvolupades a la comarca. El premi, que compta amb el suport de la direcció general de Joventut, va adreçat a les persones físiques d'entre 16 i 30 anys o a les entitats juvenils que tinguin la seu al Baix Ebre o realitzen accions destinades al jovent a la comarca. El guardó té una dotació econòmica de 900 euros per al primer premi i de 600 per al segon.

A banda, però, les activitats objecte del premi s'han de desenvolupar seguint les línies d'actuació i els reptes del Pla Nacional de Joventut. Aconseguir l'èxit en la trajectòria educativa dels joves, promoure una vida saludable, universalitzar la cultura o avançar cap a l'autonomia, el desenvolupament personal i la participació en el fet col·lectiu de les persones joves són alguns dels punts que es tenen en compte per part del jurat del premi. Les propostes per a la convocatòria d'este any es poden presentar fins al 31 d'octubre de 2021.

L'any 2020, el Premi Jove va ser per l'associació Atzavara-Arrels pel projecte 'Les Imparables', per implicar el jovent en la construcció d'una societat igualitària entre homes i dones. També es va convocar el premi per projectes desenvolupats amb motiu de la Covid-19, en el qual es va distingir un grup de joves per 'Acércales', una iniciativa per permetre la comunicació entre les persones aïllades als hospitals que no disposaven de dispositius electrònics i els seus familiars.