La Ribera d'Ebre planteja accions a curt termini per reactivar la comarca

És la darrera fase del Pla de Reactivació Socioeconòmica en el qual el Consell Comarcal treballa des de finals del 2020

Façana del Consell Comarcal de Ribera d'Ebre.
Façana del Consell Comarcal de Ribera d'Ebre. | Cedida
Aguaita.cat
26 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:53h
El Pla de Reactivació Socioeconòmica de la Ribera d'Ebre enfila la fase final. En marxa des de finals de l'any passat, durant la redacció del projecte s'han posat sobre la taula propostes de treball, amb l'estudi dels punts crítics i les oportunitats que planteja el desenvolupament de la comarca, tractant des de la diversificació econòmica, la reindustrialització, la digitalització o, entre altres, la transició energètica. Ara, en esta nova etapa, es redactarà el Pla d'Acció a curt i mitjà termini, amb actuacions destinades a impulsar l'estratègia de desenvolupament territorial.

Segons el Consell Comarcal de la Ribera, esta darrera fase focalitzarà en sis àrees que es definiran mitjançant tallers d'ideació de propostes dedicats al foment del cooperativisme en l'àmbit agroalimentari, la transició cap a nous models energètics o la gestió agroforestal i la contribució del sector associatiu cultural i artístic a la dinamització econòmica i social de la comarca. Uns tallers on es plantejaran accions per implementar a curt i mitjà termini, amb l'objectiu, segons diuen, "de generar una economia més diversificada i de transició cap a nous models, construir una comarca on viure i treballar, i assolir un nivell de governança més participatiu i solidari". Un cop celebrats els tallers, l'equip tècnic del Pla elaborarà les fitxes definitives i el resultat final es farà públic durant el mes de setembre.

Noves línies de treball
Atès l'ampli procés participatiu que s'ha dut a terme en les etapes anteriors, el projecte ha incorporat noves línies de treball que ara s'implementaran des de diverses àrees del Consell Comarcal. L'equip de Ribera d'Ebre Viva del Consell Comarcal assumirà les accions vinculades a la modernització del sector agroalimentari i la coordinació dels serveis formatius i ocupacionals. També participarà en la creació, promoció i comercialització de nous productes turístics. A més, oferirà suport a la reindustrialització basada en la transformació digital i treballarà per l'atracció i retenció de talent en el marc de les noves ruralitats. Per la seva banda, el CoEbreLab 5G Rural gestionarà les accions de suport a la transformació i la innovació digital; mentre altres equips del Consell assumiran programes de suport a projectes locals de transició cap a la sobirania energètica.

El Pla de reactivació socioeconòmica de la Ribera d'Ebre està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Plans de reactivació socioeconòmica COVID-19, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.