La Ràpita inicia l’estacionament limitat i el control horari a la zona del Parc de Garbí

La taxa de pagament és de 0,90 € l’hora, tenint en compte que els vehicles que paguen l’impost de circulació a la Ràpita disposen d’una bonificació del 100% les dos primeres hores

per Aguaita.cat, 19 de juliol de 2021 a les 11:57 |
La Ràpita posa en funcionament, a partir de demà, les mesures d’estacionament limitat i control horari a la zona d’aparcament del Parc de Garbí. L’establiment d’estes mesures permetrà garantir als usuaris una adequada ordenació del tràfic i evitar aglomeracions turístiques en els accessos rodats a la platja, durant els mesos d’estiu en què més afluència de vehicles hi ha a la zona.

La regidora de Governació, Conxi Vizcarro, assegura que es tracta d’una mesura “molt necessària” i explica que “és una problemàtica que es repetix tots els estius, sobretot en els mesos de juliol i agost, i com a govern local volem posar solució per facilitar l’accés i la rotació dels vehicles que volen accedir a la platja, a la piscina o a les activitats econòmiques properes”.


La regulació d’aparcament al Parc de Garbí  consisteix en la instal·lació de zona taronja, la qual estarà en funcionament cada dia entre les 9 i les 20 hores, fins al 15 de setembre de 2021. La taxa de pagament és de 0,90 € l’hora, tenint en compte que els vehicles que paguen l’impost de circulació a la Ràpita disposen d’una bonificació del 100% les dues primeres hores d’estacionament. A més, tothom que surti del pàrquing abans que passen 20 minuts de la seva entrada, quedarà exempt de pagament. 

L’entrada i sortida al pàrquing s’efectuaran per l’avinguda dels Alfacs. En el moment d’entrar, per l’accés més proper al passeig marítim, la barrera s’aixecarà en detectar la matrícula del vehicle. Abans de sortir, per l’accés més pròxim a l’Oficina de Turisme, s’haurà d’efectuar el pagament en el parquímetre que hi ha ubicat dins el pàrquing. Únicament es podrà pagar amb targeta i en el procés de pagament, serà obligatori introduir la matrícula, perquè el lector de matrícules la detecte i s’aixeque la barrera de sortida, sempre que el pagament s’haja realitzat correctament.

 

Participació