Ignasi Blanch projecta el seu nou treball sobre el riu Ebre per promoure la memòria democràtica

La proposta coincideix en una nova exposició a Berlín en motiu del 60è aniversari de la construcció del Mur

Aguaita.cat
16 de juliol del 2021
Actualitzat a les 19:47h
L'il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch participa diumenge a l'acte organitzat per la Comissió per la retirada dels símbols franquistes
L'il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch participa diumenge a l'acte organitzat per la Comissió per la retirada dels símbols franquistes | Cedida
L'artista plàstic i il·lustrador Ignasi Blanch presentarà una intervenció artística dintre dels actes de la convocatòria que la Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa ha preparat per al diumenge 18 de juliol a les 21:30 h.

Ignasi Blanch participarà en l'acte i projectarà la seua nova obra al riu, especialment concebuda per a este moment. La imatge que Blanch projectarà proposa un missatge sincer, clar i directe, molt poètic i convida a una actitud reflexiva per entendre la història des d'una actitud pacífica i amb una memòria lluny de la petjada social d'un monument que enalteix a un dictador.
 

Làmina d'Ignasi Blanch amb la il·lustració que es projectarà sobre el riu Ebre este diumenge Foto: Cedida


La intervenció compta amb l'acompanyament d'una peça musical del grup croata KlapaSinj, produïda pel músic Nenad Bach, resident a EEUU, organitzador de concerts internacionals per la PAU i amb qui Blanch col·labora per donar suport a la campanya Ping Pong Parkinson creada pel músic croata a favor dels malalts de Parkinson.

Esta acció li coincideix este estiu amb una nova exposició col·lectiva Permeable place-Fair transitions a Berlín amb motiu dels 60 anys de la construcció del Mur, per a reivindicar la memòria històrica. Ignasi Blanch va participar el 1990 com a únic representant de l'Estat espanyol al projecte internacional East Side Gallery.