La Guàrdia Civil intervé a l’Ametlla de Mar 36 quilos de peix que es volia comercialitzar fora de les vies legals

L'actuació es va dur a terme en el transcurs d'un control especial

El peix incautat ha estat lliurat a una entitat benèfica.
El peix incautat ha estat lliurat a una entitat benèfica. | Cedida
Redacció
15 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:48h
La Guàrdia Civil ha intervingut a l’Ametlla de Mar 36 quilos de peix que es volia comercialitzar fora de les vies legals. Agents del destacament de Protecció de la Natura del Parc Natural del Delta de l’Ebre van interceptar un vehicle isoterm que transportava el peix amb la finalitat de ser comercialitzat fora de llotja.

L’actuació es va fer arran un dispositiu de control especial, quan els agents van observar uns moviments estranys i poc habituals d'un furgó frigorífic i un turisme ja que es trobaven circulant per camins poc transitats, un fet inusual sobretot per les característiques de l'esmentat camió isoterm. De manera sobtada, tots dos vehicles van estacionar en una esplanada de terra, i aprofitant la soledat del lloc van començar a intercanviar una mercaderia, que no era altra que una partida de peix fresc i immadur, que contenia rap, llus i peix espesa entre altres espècies.

Tots els lots de productes de la pesca i d'aqüicultura han de ser traçables en totes les fases de les cadenes de producció, transformació i distribució, des de la captura o la collita fins a la fase de comerç al detall. És per això que, els membres del DEPRONA, van procedir a sol·licitar-los la preceptiva documentació sobre la seua procedència i com que van dir als agents que no en tenien, es va aixecar acta d'una presumpta infracció.

Els exemplars intervinguts, una vegada van passar els controls sanitaris necessaris i comprovar que eren aptes per al consum humà, van ser entregats a un centre benèfic.