El centre de les Cases serà un espai per a vianants fins a finals d'agost

Esta experiència ja s'ha implementat prèviament a altres pobles turístics, amb beneficis notables per a les persones i el comerç, fomentant el passeig

Zona peatonal a les Cases d'Alcanar
Zona peatonal a les Cases d'Alcanar | Ajuntament d'Alcanar
Aguaita.cat
13 de juliol del 2021
Actualitzat a les 18:38h
L'Ajuntamentd'Alcanar ha posat en marxa des d'avui mateix un dispositiu especial que es desenvoluparà fins al dia 15 de juliol per a  que el centre de lesCasesd'Alcanar siga només per a vianants durant els mesos de juliol i agost.

Així, durant els pròxims dies la PoliciaLocal desenvoluparà un desplegament per informar i fer pedagogia entre el veïnat, la ciutadania i els usuaris d'aquests trams. A més, s'han instal•lat senyals i s'estan repartint fulletons informatius a peu de carrer i també pels habitatges.

L'objectiu és, per tant, transformar el centre del municipi en un espai sense trànsit rodat, amb menys contaminació i on el soroll dels automòbils i les presses desapareixen, fomentant el passeig tranquil en família i la seguretat de les persones.

FranciscoJavierMartí, sotsinspector cap de la PoliciaLocald'Alcanar ha recordat que en principi "l'horari de tancament al trànsit rodat al nucli urbà de les Cases serà de les 11 del migdia a la 1 de la matinada, a excepció dels vehicles autoritzats, és a dir, els veïns de la zona i els que van al port pesquer a fer feines de mar o al Nàutic, així com els vehicles d'emergència". Amb esta mesura, per tant, els proveïdors de serveis tenen temps fins a les 11 per a poder entrar a la zona.

JordiBort, regidor de Governació, ha explicat que des del consistori es mostren esperançats amb el funcionament de la mesura, ja que "serà una forma d'apropar-se a un model de poble segur, amb una baixa càrrega de trànsit, menys contaminació i per la convivència social".

La mesura afecta el passeig (carrer Lepanto) fins al carrer d'Els pescadors, carrer del Callao, carrer de Mallorca, carrer de l'Alguer, Trafalgar, Verge del Carme, Plaça Sant Pere, carrer Cádiz, plaça del Pou, carrer del Mare Nostrum, carrer de Joan Miró, carrer Gravina i Galiano. L'Ajuntament d'Alcanar ha habilitat diversos pàrquings per a facilitar que els vehicles puguen estacionar al voltant de la zona limitada.

L'equip de govern feia temps que estudiava aquesta mesura i finalment la va materialitzar arran de la pandèmia. Per tal de guanyar espai i evitar les aglomeracions de persones, l'estiu passat es va restringir la circulació de vehicles a les zones més concorregudes del municipi. Esta mesura va ser molt ben rebuda i va evidenciar que el nucli urbà de les Cases necessitava transformar-se en un lloc més amable.

"Aquesta experiència ja s'ha implementat prèviament a altres pobles turístics com el nostre, amb beneficis notables per a les persones i el comerç, fomentant el passeig tranquil. I, a més, representa un primer pas amb vista a la futura gestió de la mobilitat municipal i també a escala global", ha afegit l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig.

>> Consulta el plànol: 
 

Plànol de circulació durant juliol i agost a Les Cases d'Alcanar Foto: Ajuntament d'Alcanar