Deltebre celebra les Jornades Gastronòmiques del Musclo

Un total de 17 restaurants i set peixateries participen en la jornada, que comença avui fins a l'1 d'agost

Muclos al vapor.
Muclos al vapor. | Pilar Poy
Aguaita.cat
09 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:19h
El musclo serà el protagonista de la cuina dels restaurants de Deltebre, des d'este divendres fins a l'1 d'agost, per celebrar les Jornades Gastronòmiques del Musclo, un esdeveniment gastronòmic al qual s'han sumat 17 restaurants i set pescateries. D'esta manera, els locals oferiran un seguit de tapes i diferents menús degustació, entre 23 i 65 euros, elaborats al voltant d'este mol·lusc. Més enllà de la promoció dels restaurants, en esta edició també es vol facilitar que la ciutadania cuine el producte a casa seva, per això s'han sumat les set peixateries que participen en les jornades, les quals sortejaran diferents productes mitjançant un concurs d'Instagram.

La regidora de Personal i Acció Comercial, Ingrid Santiago, valorava molt positivament la participació dels restaurants i bars i explicava que "demostra la consolidació i projecció d'unes jornades que ens permeten realçar, per una banda, el producte local, per altra banda, la cuina del territori, i que a més a més ens permeten dinamitzar l'economia i oferir més oferta i oportunitats als veïns i veïnes com també a la gent que ens està visitant durant estos dies d'estiu".

El musclo és un dels mol·luscs més apreciats del Delta de l'Ebre, ja que destaca pel seu sabor i per la consistència de la carn. La seva qualitat es deu a la riquesa biològica de les aigües de la zona, fruit de la barreja d'aigua dolça i salada. A més, el musclo és un gran aliat alimentari contra l'anèmia i el control del pes gràcies a la seva quantitat de proteïnes, el ferro de fàcil absorció i el baix contingut en greixos. També és font de vitamines i minerals, com ara la vitamina B12 i el iode, que regulen el nivell d'energia i el correcte funcionament de les cèl·lules.