Una fisioterapeuta de la Ràpita, confinada a un «hotel covid» de Malta

Els estudiants de la URV estan treballant amb un advocat per intentar tornar abans a casa

L'Alexandra Ferré i la seva companya d'habitació, a
L'Alexandra Ferré i la seva companya d'habitació, a | Cedida
Roser Regolf
06 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:06h
Un grup d'estudiants de Fisioteràpia de la Universitat Rovira i Virgili estan atrapats a un "hotel covid" de Malta, tot i estar vacunats. Ho explicava a l'Aguaita la fisioterapeuta de la Ràpita, Alexandra Ferré, qui va sortir de viatge a l'illa mediterrània juntament amb 31 fisioterapeutes acabats de graduar. "Tots estàvem vacunats i vam fer-nos una PCR a un centre privat per viatjar tranquils", explicava Ferré.

Després de dos dies gaudint del viatge, el 29 de juny van reunir al grup a una sala per explicar-los que en el vol en el qual havien viatjat s'havien detectat cinc casos positius. "Ens van fer tancar a les habitacions de l'hotel, sense sortir per a res. Ens portaven el menjar i beure a l'habitació", detallava Alexandra, explicant també que "després es va saber que no havien estat cinc persones que havien donat positiu, sinó una, i així i tot havien confinat als dos avions procedents d'Espanya, un que va sortir de València i el nostre", deia.

El viatge de final de curs dels fisioterapeutes acabava el 2 de juliol, pel qual també finalitzava l'estança al lloc on estaven allotjats, pel qual els van desplaçar a un hotel de cinc estrelles considerat "hotel covid", l'Hotel Corinthia. "Ja portem uns dies sense poder sortir de l'habitació, amb vistes a la platja però havent-nos de pagar el dinar i el sopar. Estem molt indignats. Les autoritats no ens faciliten res", detallava la fisioterapeuta rapitenca. Els estudiants estan treballant amb un advocat per intentar marxar de Malta abans del dia 11 de juliol, quan acaben la quarantena, una opció que a hores d'ara veuen molt complicada.