Tortosa fixa preus públics per als espectacles de pagament del Renaixement

La festa de recreació històrica torna amb una programació adaptada a la Covid-19, del 22 al 25 de juliol

Un dels espectacles de la Festa del Renaixement de Tortosa, en una imatge d'arxiu.
Un dels espectacles de la Festa del Renaixement de Tortosa, en una imatge d'arxiu. | Cedida
Aguaita.cat
06 de juliol del 2021
Tortosa recupera parcialment la Festa del Renaixement i estableix preus públics per als espectacles de pagament. En una programació alternativa adaptada a les mesures sanitàries, el consistori ha programat tres espectacles de pagament, els quals tindran un preu públic, segons es va aprovar al ple ordinari de juliol del consistori. El Renaixement d'este 2021, que se celebrarà del 22 al 25 de juliol, no serà una edició com les habituals, tot i que sí que preveu un seguit de propostes que, segons deien, "recorden la festa de recreació històrica, amb més continguts que fa un any, quan just sortíem del confinament".

Els tres espectacles de pagament seran el clàssic de 'La taverna d'Enrico', que tindrà lloc a la plaça Menahem Ben Saruq, als peus de la Torreta de Remolins, amb entrades a 8 euros. També, la 'Commedia dell'arte', al pati del palau episcopal i el 'Torneig cavalleresc', a les Avançades de Sant Joan, els dos amb entrades per 4 euros cada un. Les entrades es posaran a la venda a través del web municipal els pròxims dies, quan també es donaran a conèixer la resta d'actes que conformaran la programació d'enguany, entre els quals també hi haurà espectacles d'accés gratuït i capacitat limitada.

Ple de juliol
El ple ordinari també va aprovar, este dilluns, els dos dies festius d'obertura comercial permesa durant el 2022 a Tortosa, que seran els diumenges 27 de novembre i 11 de desembre. Pel que fa a les mocions dels grups municipals, van aprovar-ne quatre de les sis presentades: les dos de Movem, de suport a la iniciativa per una llei que garanteixi el dret a l'habitatge, i per demanar la instal·lació de tendals i arbrat als parcs infantils; una, d'ERC, per proposar diverses accions de prevenció del suïcidi, i la de la CUP, en suport a Marcel Vivet. Per contra, no han tingut els vots suficients l'altra moció de la CUP, per garantir el dret a la interrupció voluntària de l'embaràs a la xarxa de serveis públics de Salut de Catalunya, ni la d'ERC, per a la instal·lació de comptadors socials d'electricitat.