Deltebre implanta wifi gratuït a la platja de Riumar

L'Ajuntament de Deltebre ha editat un decàleg per fomentar el turisme responsable

Aguaita.cat
25 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:44h
Platja de Riumar, a Deltebre.
Platja de Riumar, a Deltebre. | Arxiu
Entre les diferents millores que l'Ajuntament de Deltebre està duent a terme a les platges del municipi, este estiu la platja de Riumar tindrà wifi gratuït en un espai de 400 metres. Una acció que prové d'un acord amb la companyia Delinternet i, segons l'alcalde, Lluís Soler, ha de permetre "seguir enfortint els serveis i les prestacions que oferim als veïns i veïnes i a la gent que ens visita". Soler celebrava que una popular editora de guies de viatges, Lonely Planet, situava la platja de Riumar com la novena millor platja de l'Estat i la segona de Catalunya: "Això és deu, en bona part, a les constants actuacions que hem anat realitzant aquests anys de la platja de Riumar i al seu entorn i que ens ha permès, entre d'altres, recuperar i consolidar la bandera blava", deia.

Amb la mirada posada en la temporada turística, el consistori també ha editat un decàleg per fomentar el turisme responsable. Des de l'Ajuntament de Deltebre preveuen una afluència massiva de visitants aquest estiu, per això han preparat un full informatiu amb recomanacions i bones pràctiques. Entre les mesures que es plasmen al document hi ha recomanacions com fomentar la compra als comerços de proximitat, degustar la gastronomia de km 0, desplaçar-se sense pressa o minimitzar i optimitzar l'ús dels recursos naturals. El tinent d'alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha explicat que "volem que la gent ens visiti al nostre territori, al nostre Delta, però també que ho faci des del respecte al medi ambient i implementant pràctiques que garanteixin la sostenibilitat i redueixin l'impacte de l'afluència massiva de visitants". El decàleg s'ha traduït al castellà, francès, alemany i anglès, i a banda de poder-se consultar a la pàgina web, també es distribuirà a les activitats del sector turístic, allotjaments, i al Consell de Riumar.

D'altra banda, el Consell de Riumar ha ampliat el seu horari d'atenció el qual estarà obert tots els dies de la setmana per tal d'atendre a la ciutadania i fer els tràmits corresponents, com també per resoldre les consultes dels turistes. A la vegada, també s'augmentarà el cos de la policia amb més efectius per garantir la seguretat i el control de l'estacionament a les platges.