Retornen les cesàries acompanyades a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

La millora de la situació epidemiològica actual ha permès recuperar el quiròfan d’obstetrícia perquè les gestants puguen estar acompanyades durant la intervenció

Imatge d'una cesària al quiròfan de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
Imatge d'una cesària al quiròfan de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa | ICS Ebre
Aguaita.cat
22 de juny del 2021
Actualitzat a les 17:42h
La millora de la situació epidemiològica actual ha permès recuperar el quiròfan d’obstetrícia perquè les gestants que tinguen una cesària programada puguin estar acompanyades durant la intervenció.

Està descrit que l’acompanyament de forma contínua redueix l’ansietat i els nivells d’estrès de la dona en el procés del part. Per tant, en la cesària programada cal afavorir que la dona estiga amb la persona que ella desitge tal com ja es fa durant el part vaginal.

Així, després que la setmana passada es reobrís la sala de parts a l’aigua, tancada forçosament arran de la pandèmia de la COVID-19, es reactiva l’acompanyament en les cesàries al disposar novament del quiròfan d’obstetrícia que durant el darrer any, per motius estructurals, estava utilitzant la Unitat de Medicina Intensiva.

Amb este tipus de cesària es garanteix la màxima continuïtat assistencial i s’hi afavoreix el vincle del nadó amb la mare i la persona que estigue amb ella.