L'Institut Sòl de Riu d'Alcanar acull un taller sobre la igualtat i la llibertat sexual LGTBIQ+

Totes les persones del Montsià que ho necessitin poden dirigir-se al SAI Comarcal que està ubicat a la mateixa seu del Consell Comarcal del Montsià

Taller sobre la igualtat i llibertat LGTBI+ a l'Institut Sòl de Riu d'Alcanar
Taller sobre la igualtat i llibertat LGTBI+ a l'Institut Sòl de Riu d'Alcanar | Ajuntament d'Alcanar
Aguaita.cat
18 de juny del 2021
Actualitzat a les 19:24h
Fer reflexionar i debatre sobre la igualtat i la llibertat sexual entre el jovent. Este ha estat l’objectiu del SAI Montsià, el Servei d’Atenció Integral, a través d’un monòleg sobre el procés de transexualitat que ha organitzat per a alumnes de primer d’ESO de l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar. L’acte s’ha dut a terme dins el marc de les activitats que s’estan fent des del Consell Comarcal del Montsià per commemorar els drets LGTBI, coincidint en què el proper 28 de juny és el Dia Mundial de l’Orgull LGTBIQ+. 

Per la seua banda, l'Ajuntament d'Alcanar ha instal·lat un estand informatiu on ha posat a disposició del jovent material divulgatiu sobre la temàtica i també un photocall on s'han pogut fotografiar i reivindicar aquest dia a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #ElsCimspelsDretsLGTBI. Alcanar, el municipi que ha acollit l'acte, compta amb un punt d'informació LGTBIQ+, que es va posar en funcionament fa un any amb l'objectiu d'informar al jovent sobre aquesta temàtica. Així mateix, des del consistori s'està treballant en la redacció del primer Pla Local sobre Polítiques LGBTI+.

«Dins d'una societat inclusiva i igualitària entre persones, no hi ha cabuda a l'homofòbia, la trasnfòbia, la bifòbia, i que millor antídot que l'educació i l'informació als nostres joves per a combatre-la», ha explicat Meritxell Ulldemolins, regidora de joventut al consistori canareu. 

Des del SAI Montsià es treballa per donar resposta a les necessitats de les persones LGTBI, fer efectius els seus drets i sensibilitzar i previndre possibles casos de discriminació LGTBI-fòbica. A més, es tramita el canvi de nom sentit a la targeta sanitària (TIS). «L’educació és la millor eina per evitar els prejudicis i les discriminacions que es generen per allò desconegut. Amb aquesta activitat hem volgut transmetre al jovent que tots som diferents i que la diversitat ens enriqueix com a societat», ha explicat,  Núria Marco, consellera comarcal d’educació.  

Totes les persones del Montsià que ho necessitin poden dirigir-se al SAI Comarcal que està ubicat a la mateixa seu del Consell Comarcal del Montsià. Les ampostines i ampostins poden dirigir-se al SAI Local ubicat al carrer sant Roc nº14 d’Amposta.