La vacunació de temporers de la fruita dolça a les Terres de l'Ebre comença este dijous

Administraran la vacuna Jansen als treballadors de les tres empreses que ho han sol·licitat a Salut

Els treballadors fent cua per al cribratge a les instal·lacions del Grup Fruiter de Benissanet.
Els treballadors fent cua per al cribratge a les instal·lacions del Grup Fruiter de Benissanet. | ACN
Aguaita.cat
02 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:32h
El Departament de Salut iniciarà la vacunació dels temporers de la fruita dolça de les Terres de l'Ebre este dijous. Inicialment hi prendran part els treballadors de les tres empreses que ho han sol·licitat amb l'objectiu de fer tan segura com sigui possible la campanya de recollida de la fruita. Segons Salut, se'ls administrarà la vacuna Jansen, atès que només precisa una dosi. La vacunació tindrà lloc a partir de les nou del matí a l'espai de la Democràcia, cedit per l'Ajuntament de Móra d'Ebre.

El passat 19 de maig, temporers del Grup Fruiter de Benissanet i altres empreses de la zona van participar en un primer cribratge per detectar casos asimptomàtics. De les 84 proves realitzades, només es va detectar un cas positiu.

La Covid-19 a les Terres de l'Ebre
La regió sanitària de les Terres de l'Ebre acumula, des de l'inici de la pandèmia, 10.693 casos confirmats per PCR o TA, 6 més que en el balanç anterior, i 11.032 si es tenen en compte totes les proves. En esta regió han mort 179 persones des de l'inici de la pandèmia.

El risc de rebrot puja 15 punts, fins a 122 (alt), mentre que en l'interval anterior era de 60. La taxa de confirmats per PCR o TA entre el 23 i el 29 de maig és de 47 per cada 100.000 habitants. La incidència a 14 dies és de 75. El 4,19% de les proves que es fan surten positives. L'Rt puja 14 centèsimes, a 1,61, per sobre de la setmana anterior, quan era de 0,92. Actualment hi ha 17 pacients ingressats.