El 81,3% del veïnat del Poble Nou vota limitar la mobilitat als seus carrers durant l'estiu i Setmana Santa

L'alcalde diu que les restriccions no afectaran l'activitat econòmica per l'"atractiu molt gran" del nucli

Un veí del Poble Nou votant a la consulta, este diumenge.
Un veí del Poble Nou votant a la consulta, este diumenge. | Cedida
Aguaita.cat
31 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:14h
Els veïns i veïnes del Poble Nou del Delta van votar, este diumenge, majoritàriament a favor de limitar la mobilitat en els seus carrers durant el període estival i la Setmana Santa. Fins a 87 dels 107 participants en la consulta que va organitzar l'Ajuntament d'Amposta es van pronunciar a favor d'estes restriccions (81,3%), mentre que 20 persones ho van fer en contra (18,7%). Estaven cridades a votar les 171 persones majors de 16 anys censades al Poble Nou del Delta i finalment en van votar 107.

Amb els resultats a la mà, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, va expressar "satisfacció absoluta" tant per la participació com pel resultat de la consulta, que permetrà limitar la circulació en esta entitat de població "només al veïnat". "La gent que viu al Poble Nou es veu molt afectada per l'activitat turística i ha decidit que es pot gestionar d'una altra manera", amb aparcaments dissuasius fora del nucli, explicava Tomàs. L'alcalde assegurava que la mesura "no afectarà" l'activitat econòmica del nucli perquè "té un atractiu molt gran pel que fa a la gastronomia i el paisatge" i "la gent no va al Poble Nou per aparcar davant d'un restaurant, dinar i ja està", sinó a "gaudir de l'entorn i de la singularitat arquitectònica" de l'àrea.

La votació va tenir lloc des de les 10 del matí fins a les 18 de la tarda a les pistes poliesportives del Poble Nou del Delta. Els participants havien de respondre amb un 'sí' o un 'no' la següent pregunta: "Estàs d'acord amb el fet que el Poble Nou del Delta esdevingui un nucli urbà peatonal amb accés restringit a vehicles, excepte veïns i veïnes i serveis, durant deu dies en Setmana Santa i entre el 15 de juny i el 15 de setembre?".