Lara Gombau sorprèn amb dos obres d’art rural a les Cases d’Alcanar

El dos murals de Lara Gombau a les Cases d'Alcanar
El dos murals de Lara Gombau a les Cases d'Alcanar | Ajuntament d'Alcanar
Aguaita.cat
28 de maig del 2021
Actualitzat a les 15:13h
Des del passat mes de febrer, al carrer Les Cases del Mar llueix un nou mural de la il·lustradora Lara Gombau (1987). Situat a la paret exterior del xalet de la família Fabregat-Beltran, l’obra reprodueix una fotografia familiar en blanc i negre de l’any 1974. El protagonista de la imatge és Juan Andrés Fabregat Chavalera amb els seus fidels gossos (la Sharon i el Pol). Al fons, s’entreveu el prat de la Provi la Cavalea (sa mare) i l’antic carrer Josep Esteller, molt transitat pel veïnat de les Cases perquè durant molts d’anys va formar part del trajecte que conduïa a les antigues escoles.
Esta obra, de deu metres quadrats, respon a l’encàrrec que l’artista va rebre de Feli Beltran, que ha vist complert així el desig de retre homenatge al seu marit, Juan Andrés, i a la pagesia canareva, així com de posar en valor la vida als prats, que va caracteritzar tota una època a les Cases.
Este impactant mural es complementa amb un altre a tot color, de quaranta metres quadrats, situat dins de la mateixa propietat i que reprodueix un espectacular panissar, davant del qual “plouen” panolles de panís, orquestrades pel fill del matrimoni, Andreu, de xiquet.
La Lara és una il·lustradora, dissenyadora i muralista, una artista polifacètica que es caracteritza per la capacitat de camuflarse en tota mena d’ambients, suports i registres, captant l’essència de cada projecte i adaptant-se a les necessitats de cada situació. En el decurs de la seua trajectòria artística segueix reinventant-se i ara ho fa amb els murals realistes. El primer, el va pintar pocs dies abans de decretar-se el confinament. En aquella ocasió, el protagonista va ser son iaio, amb una mascareta. Aquest mural, pintat als murs lliures de l’avinguda del Paral·lel, de Barcelona, de seguida es va fer viral. “Va ser com una premonició del que posteriorment va succeir arran de la covid-19. Actualment, començo les obres plasmant tota la meua energia i ànima amb un fons abstracte multicolor i, a sobre, hi faig els personatges en blanc i negre”, explica la Lara.