La Ràpita rebutja les limitacions del Ministeri per a la pesca d'arrossegament

La proposta pretén reduir el nombre de jornades assignades per a les embarcacions d'arrossegament

Una embarcació d'arrossegament, al port de la Ràpita.
Una embarcació d'arrossegament, al port de la Ràpita. | Cedida
Aguaita.cat
27 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:58h
La Ràpita rebutja la proposta del Ministeri que pretén reduir el nombre de jornades assignades per a les embarcacions d'arrossegament. L'Ajuntament de la Ràpita ha comunicat que es posiciona al costat del sector pesquer amb la finalitat que es pugui reconduir la situació creada i per això, en el plenari ordinari del mes de maig, portarà a aprovació una proposta d'alcaldia per mostrar el suport del consistori i exterioritzar el malestar que està patint el sector.

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, argumenta que "recolzem per complet la postura que defensa el sector pesquer català, perquè aquesta mesura que vol aplicar el govern de l'Estat espanyol suposa incertesa i preocupació entre els pescadors i pescadores de la Ràpita davant les pèrdues econòmiques que els podria ocasionar".

La Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i la Confraria de Pescadors Verge del Carme exposen en un manifest que "la reducció del nombre de jornades assignades per a les embarcacions d'arrossegament comportarà que aquestes deixin de ser viables socioeconòmicament, i la seva activitat professional, tant d'armadors com de treballadors, les seves estructures, els seus mercats i la quota de participació fonamental amb l'economia blava, passarà a ser residual i a més llarg termini, desaparèixer". A la Ràpita, el 70% de les vendes de peix provenen d'aquesta modalitat, pel qual creuen que la proposta farà que el sector pesquer sigui inviable econòmicament.