Caritat Garcia Celma i Mercè Miralles pugnen per coordinar Junts a Tortosa

A Amposta hi ha candidatura única, amb Eva Talarn al capdavant, i a Móra d'Ebre també, amb Línia Pino al front

Negre i Marcos, en la roda de premsa d'este dilluns a Amposta.
Negre i Marcos, en la roda de premsa d'este dilluns a Amposta. | Cedida
Aguaita.cat
17 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:56h
Les advocades Mercè Miralles, actualment directora dels serveis territorials d’Economia i Empresa, d’una banda, i Caritat Garcia Celma, de l’altra, encapçalen les dos candidatures que s’han presentat per optar a coordinar Junts per Catalunya a Tortosa. La formació es desplega al territori encetant el procés electoral intern de constitució de les seccions locals de Tortosa, Amposta i Móra d’Ebre. En estes dos capitals de comarca s’ha presentat una candidatura respecticament, encapçalada per Eva Talarn en el cas de la capital del Montsià i Lídia Pino a Móra d’Ebre, de manera que la principal incògnita a dirimir en este procés se centra en Tortosa a hora d’ara.

Dins d’esta formació, que ja es va presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya, on va quedar en segona posició a les Terres de l’Ebre darrera d’Esquerra Republicana, conflueixen militants sense adscripció prèvia a cap partit, altres provinents d’altres formacions i entre estos abunden els provinents del PDeCAT. És este sector segons algunes fonts el que advocaria per Miralles a la coordinació, amb un equip que inclou també noms com Jordi Marro, Anna Ribes, Marc Anguera i Ruth Martí. Miralles havia estat regidora a Tortosa i delegada del Govern a l’Ebre durant uns mesos.

Per la seua banda, Caritat Garcia Celma ha incorporat al seu equip l’exregidor i expresident del consell comarcal del Baix Ebre Ramon Cardús. Garcia Celma va ser presidenta de l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric de Tortosa i també d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre. Així mateix, amb anterioritat havia estat secretària d’organització d’ERC a Tortosa, presidenta regional de Solidaritat per la Independència (SI) a l’Ebre i també en el seu temps portaveu de Reagrupament al territori.

Les eleccions a la secció local de Tortosa han començat este dilluns i s’acabaran dimecres.
Avui dilluns, la coordinadora de Vegueria Annabel Marcos i la membre de la Direcció Nacional de Junts per Catalunya, Irene Negre, han fet una roda de premsa a Amposta per anunciar les candidatures. Negre ha avançat que després d’estes tres capitals de comarca, “aviat la resta de poblacions també s'aniran constituint. Caminem de cara les municipals, queden dos anys per fer molta i bona feina". En la mateixa línia Marcos ha manifestat que se sentia “orgullosa i satisfeta d'este procés electoral iniciat a les Terres de l'Ebre per part de Junts per Catalunya, un procés que durant els pròxims mesos es traslladarà a la resta de municipis ebrencs que vagin constituint comitès locals".