La Ribera d'Ebre torna a participar a la Mobile Week Catalunya

Esta tercera edició aproparà la tecnologia a 18 municipis catalans, al juny i juliol

La Ribera d'Ebre centrarà la seva participació en el 5G Rural.
La Ribera d'Ebre centrarà la seva participació en el 5G Rural. | Cedida
Aguaita.cat
17 de maig del 2021
Actualitzat a la 13:07h
La tercera edició de la Mobile Week Catalunya tornarà a tenir la Ribera d'Ebre com a un dels punts de referència, on es debatrà sobre el futur del 5G Rural. L'esdeveniment dedicat a apropar la tecnologia a la ciutadania a través de diferents activitats gratuïtes arribarà enguany a 18 territoris catalans, en una setmana on es combinarà el format presencial i digital, del 21 al 27 de juny i del 5 a l'11 de juliol, depenent dels territoris.

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, va voler fer "un reconeixement especial als alcaldes i alcaldesses, als municipis i les comarques que han entès que la tecnologia, és un accelerador del progrés; un aliat imprescindible en la millora de les seves viles i ciutats". Puigneró també ha remarcat que "la tecnologia, avui, pot permetre millorar, i molt, la governança de les ciutats, però també desenvolupar una nova economia digital que permeti crear oportunitats i arrelar-nos en el territori".

En esta edició de la Mobile Week Catalunya hi haurà tres temàtiques principals enfocades a cobrir les necessitats i inquietuds de la ciutadania: la protecció de la nostra privacitat i dades a Internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis. El Family Day és una altra de les novetats d'este any, una aposta per aprendre sobre tecnologia en família a través de l'entreteniment. Es tracta d'una jornada amb una programació especial perquè xiquets i xiquetes i les seves famílies puguin formar-se d'una forma dinàmica i divertida.

A més de la Ribera d'Ebre, també s'organitzaran tallers, conferències i taules rodones a cinc municipis de la demarcació de Barcelona, quatre de Girona, dos de Lleida, i un de l'Alt Pirineu.