Paco Gas : «Vaig ser coherent amb la meua ideologia i les promeses d'independència a la ciutadania»

Quatre dels cinc agents citats com a testimonis pel Fiscal no havien participat en l'operatiu del referèndum al municipi

Sortida de l'alcalde de Roquetes dels Jutjats de Tortosa
Sortida de l'alcalde de Roquetes dels Jutjats de Tortosa | Roser Regolf
Sílvia Altadill
13 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:44h
L' advocada de Paco Gas, Anna Nadal ha fet declaracions a l'acabar la segona vista del judici on es presentaven les declaracions de la Guàrdia Civils amb el visionament de les imatges i la fase de conclusions del ministeri fiscal i de la defensa.

La Guàrdia Civil ha fet les seues declaracions. "Dels cinc Guàrdia Civils que han vingut a declarar sol un havia estat en el lloc dels fets a Roquetes. Els altres eren mers instructors".  L'advocada afirma que a  l'atestat de la Guàrdia Civil no ha acudit cap dels Guàrdia Civil que havien gravat els vídeos i " per tant no es pot saber si hi ha manipulació de les imatges".
D'altra banda, al Guàrdia Civil que si estava a Roquetes la fiscalia li ha preguntat com va actuar i si va veure com la gent votava. 

L'alcalde de Roquetes sol ha declarat a les preguntes de la defensa i no a la fiscalia. 
Ha relatat que com tots els ciutadans de Roquetes es van aplegar al Casal i al Pavelló i van anar a votar.

La fiscalia continua acusant l'alcalde de Roquetes per delicte de desobediència. La defensa demana l'absolució. Durant dos anys diu l'advocada " ha estat investigat sense uns terminis processals marcats, per tant l'acusació naix amb un defecte de forma". Tampoc es va rebre un requeriment imprès de què l'alcalde havia d'impedir la votació de l'1 d'octubre.

Al seu torn l'alcalde de Roquetes ha declarat a la part final del Judici exposant que no és cert tot el que explica el sumari com la part del relat de la Guàrdia Civil "no és cert el que ells diuen que va passar a Roquetes".

Paco Gas explica que "m'he negat a contestar les preguntes del fiscal i en el meu parlament final he defensat la meua línia política i el mandat democràtic de la ciutadana en votar-me". "He intentat ser coherent amb els meus valors ideològics que són la independència i el socialisme als Països Catalans, fer política no pot ser un delicte", conclou.

El judici contra Paco Gas, alcalde de Roquetes, acusat de malversació i desobediència per l'1-O, ha quedat vist per sentència este dijous al migdia. Quatre dels cinc agents de la Guàrdia Civil, citats com a testimonis per la Fiscalia, han admès que no van participar, presencialment a Roquetes, en l'operatiu per aturar el referèndum. Tampoc s'han fet responsables ni han acreditat les descàrregues dels vídeos, baixats de les xarxes, que s'han mostrat com a prova acusatòria. La defensa de Gas ha al·legat defectes de forma i indefensió en la instrucció, ni tampoc veu acreditada la desobediència de l'alcalde. La seua advocada n'han demanat l'absolució.