L'alberg dels Josepets i el Municipal de Tivissa s'incorporen al programa Vacances en Família

El preu general del programa és de 31 euros per persona i nit, aplicable a tots els torns de caps de setmana, mentre que a l’estiu i als ponts s’aplicarà una tarifa especial de 33 euros per persona i nit.

Alberg dels Josepets, a les Cases d'Alcanar
Alberg dels Josepets, a les Cases d'Alcanar | Turisme d'Alcanar
Aguaita.cat
13 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:16h
L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) va obrir ahir les preinscripcions del programa social ‘Vacances en família’ per a 31.973 places, corresponents a unes 6.205 famílies. Es tracta de la dissetena edició del programa, que ofereix estades a 33 albergs públics de Catalunya en caps de setmana i festius.

‘Vacances en família’ té l’objectiu de potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa, així com d’afavorir alhora la convivència dels membres de la unitat familiar i amb la resta de famílies participants. Poden participar-hi totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat (0 a 17 anys), les quals podran gaudir dels preus socials del programa.

La iniciativa té el suport de la Direcció General de Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i es desenvolupa principalment a la Xarxa jove d’albergs de Catalunya (Xanascat), en diferents èpoques de l’any, en un total de 33 equipaments.

Enguany, el programa tindrà una convocatòria fins el desembre del 2021 i incorporarà dos nous espais: l’Alberg Els Josepets (Montsià), que es troba ubicat al cor de Les Cases d’Alcanar, a pocs minuts de la platja i el port pesquer. I l’Alberg Municipal de Tivissa (Ribera d’Ebre), a l’entorn del Parc Natural del Delta de l’Ebre i del Parc Natural d’Els Ports.

 
Preinscripcions obertes fins al 25 de maig

Les famílies interessades poden preinscriure’s a la iniciativa a través del portal de preinscricions del programa fins al 25 de maig a les 12 hores. Dos dies després, el 27 de maig, se celebrarà el sorteig públic a partir del qual s’adjudicaran les places definitives.

Enguany s'ofereixen un total de 31.973 places per a 6.205 famílies. Des de la seva posada en marxa l’any 2005, un total de 327.071 persones corresponents a 86.152 famílies han gaudit del programa ‘Vacances en família’.

El preu general del programa és de 31 euros per persona i nit, aplicable a tots els torns de caps de setmana, mentre que a l’estiu i als ponts s’aplicarà una tarifa especial de 33 euros per persona i nit.

Pel que fa al preu dels infants menors de 3 anys, mantenen l’estada gratuïta, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d’un 25% de reducció.

Descomptes per a famílies nombroses i monoparentals

El programa ofereix descomptes a les famílies nombroses i monoparentals, que tenen un 10% de descompte en tots els serveis. En la passada edició, es van beneficiar un total de 389 famílies monoparentals i 444 nombroses. També tenen el preu reduït les famílies amb infants a càrrec que tenen dependència o discapacitat, així com les acollidores.

Per a promoure la participació de les persones grans al programa, els avis que acudeixen amb les seves famílies tenen la tarifa bonificada amb el cost de les nits gratuït, i només han d’assumir el de l’esmorzar i els àpats. Es tracta de facilitar que esdevingui un programa intergeneracional en el cas que hi puguin anar les tres generacions d’una mateixa família.

Els albergs de la Xanascat potencien la qualitat, el respecte al medi ambient i la sostenibilitat en la seva acció i gestió diàries, i son promotors de la dieta mediterrània i l’activitat física, a més de realitzar una gestió mediambiental correcta a  totes les instal·lacions.

En aquesta edició, hi haurà disponibles un total de 777 habitacions per a famílies que vagin de vacances amb gossos als 16 albergs gestionats per l’Agència Catalana de la Joventut.

Més informació: Xanascat.gencat.cat/vacancesenfamilia