Investigats dos veïns de La Galera en ser enxampats transportant garrofes d’una finca de Godall

La garrofa s'ha convertit en un bé preuat en el món culinari i farmacèutic pel seu ús com a substitutiu del cacau

Un dels agents comprovant l'interior dels sacs.
Un dels agents comprovant l'interior dels sacs. | Cedida
Redacció
05 de maig del 2021
Actualitzat a les 14:08h
Agents de la Guàrdia Civil del Paprona (Servei de Protecció de la Naturalesa) de Tortosa investiguen dos veïns de La Galera com a presumptes responsables d'un delicte de furt, en enxampar-los transportant 105 kg de garrofes al terme municipal de Godall.

Les patrulles van localitzar dos persones a l'interior d'una finca amb actitud sospitosa, carregant uns sacs en un vehicle. Els agents van interceptar el vehicle quan abandonava la finca i després d’identificar els ocupants van comprovar que transportaven 105 kg de garrofes distribuïdes en 16 sacs i que no disposaven de cap permís ni autorització del propietari de la finca.

Per este motiu, els agents van dur a terme les gestions pertinents per localitzar el propietari de la finca, per tal que puga interposar denúncia sobre els responsables del presumpte delicte de furt.

La garrofa s'ha convertit en un bé preuat en el món culinari i farmacèutic pel seu ús com a substitutiu del cacau, font de proteïnes i dietes sense glúten, entre altres. Per estos motius s’ha convertit en una de els llegums més cares del mercat i alhora més susceptible d'esta mena de fets.
Els fets s’han posat en coneixement del Jutjat de Guàrdia d'Amposta.