El Baix Ebre i del Montsià posen al dia una guia dels cicles formatius disponibles al territori

La guia de recursos formatius pretén ajudar a les persones a orientar el seu futur laboral

Imatge d'arxiu d'uns estudiants de formació professional.
Imatge d'arxiu d'uns estudiants de formació professional. | Departament d'Educació/Generalitat de Catalunya.
Aguaita.cat
05 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:25h
Els consells comarcals del Baix Ebre i del Montsià actualitzen la guia de recursos formatius, un espai on es poden consultar els cicles formatius disponibles a les dos comarques. Esta guia, que s'ha anomenat 'Obre el teu futur', pretén ser una eina fàcil per apropar els recursos del territori a les persones per ajudar-les a orientar el seu futur laboral.

"La formació professional i la formació professionalitzadora són un recurs clau, necessari i imprescindible en l'impuls del desenvolupament econòmic", manifestava el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. Seguint esta línia, el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig, afegia que "justament per esta importància que té la formació professional en la nostra societat i en el sistema, cal que agilitzem la cerca de cicles formatius al jovent del territori". L'eina ha estat elaborada conjuntament per l'Agència de Desenvolupament Local del Baix Ebre i la del Montsià i va néixer fruit de les necessitats detectades i consensuades amb els diferents agents del territori, de manera concertada i amb el suport d'Educació. 

Pel que fa al contingut, està organitzat per famílies professionals i compta amb el recull dels certificats de professionalitat que s'impulsen des del Servei d'Ocupació de Catalunya, l'oferta en formació universitària, així com d'un directori de centres. Este curs la guia incorpora també l'oferta dels Centres de Formació d'Adults i els nous batxillerats 2+1 que s'imparteixen al territori on l'alumnat pot obtenir en tres anys una titulació tècnica i el títol de Batxillerat. A més, la guia inclou un glossari terminològic i d'informació referent a les mesures de flexibilització que faciliten l'accés als cicles formatius o acreditació de competències professionals.

Dades positives
Les darreres dades estadístiques referents a la formació professional continuen evidenciant l'augment de la inserció laboral de la formació professional, que ha crescut un 16,5% en els darrers cinc anys. La formació dual assoleix una ocupació del 73,7%, el que suposa que tres de cada quatre persones que han escollit esta modalitat acaben formant part de la plantilla un cop finalitza la formació. A més a més, les persones majors de 30 anys, que han decidit formar-se a un institut per actualitzar els seus coneixements en el 84% dels casos es troben treballant un cop transcorreguts sis mesos després de titular-se.