Pallarès afirma que el dragatge del Port de la Cimentera no afectarà la pesca ni el turisme

En unes setmanes comencen les obre de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a l'Ametlla de Mar amb l'objectiu que estiga operativa abans que acabe el 2015

Redacció
20 de maig del 2014
Un moment del consell de direcció celebrat este dimarts.
Un moment del consell de direcció celebrat este dimarts. | Govern TE
Un moment del consell de direcció celebrat este dimarts. Foto: Govern TE

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, afirmat avui, després de la reunió del consell de direcció territorial, que l’obra de dragatge del port de la Cimentera “no repercutirà ni en el sector pesquer ni en el turístic. En este sentit, el delegat ha afirmat “no entendre la preocupació expressada per l’Ajuntament d’Alcanar per la repercussió mediambiental de les obres perquè saben el procediment i l’acord amb Costes de l’Estat ens permet desplaçar la sorra sobrant molt més enllà de la badia”. Avui, el departament de Territori i Sostenibilitat signa l’Acta de replanteig per les obres, que permetran l’ús del canal per a l’empresa Cemex amb la possibilitat futura d’ampliar-ne l’ús, ha apuntat Pallarès. Les obres que establiran un calat de 12 metres aniran a càrrec de l’empresa Dravosa, amb un termini d’execució previst de set setmanes i una inversió de Ports de la Generalitat de 3 MEUR.

D’altra banda, el delegat del Govern també ha avançat que “demà també se signa l’Acta de replanteig de les obres de la nova Comissaria dels Mossos d’Esquadra de l’Ametlla de Mar, que permetrà cobrir la demanda de seguretat i de trànsit de tota la seua àrea d’influència”. L’edifici tindrà dos plantes i soterrani, i té un pressupost de 2’5 MEUR. L'objectiu del Govern és que la nova comissaria, la construcció de la qual començarà en poques setmanes, entre en funcionament abans d'acabar l'any 2015.

En la reunió, i pel que fa al Departament d’Ensenyament, s’ha destacat la implantació de 4 nous Cicles de Grau Mitjà per al proper curs d’Electromecànica als instituts del Montsià i Gandesa i, de Preimpressió Digital més el d’Automatització i Robòtica Industrial de l’Institut de l’Ebre a Tortosa.

En la roda de premsa posterior al Consell de Direcció, Xavier Pallarès ha volgut destacar la tasca de l’Institut Català de les Dones en la conscienciació entre els joves ebrencs sobre la igualtat entre dones i homes amb la implementació, este curs, de 34 tallers ‘Estimar no fa mal’ que han dut a terme els alumnes de 3r d’ESO. Pallarès ha assegurat que este programa s’anirà implementant a la resta de centres “amb l’objectiu que el curs 2014-15 es puga oferir a tots els centres de secundària de les Terres de l’Ebre”, segons explica la nota de premsa emesa pel Govern.