Més de 20 restaurants participen en les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja de l'Ametlla de Mar

El certamen gastronòmic celebra una dècada reivindicant el producte de proximitat

Un dels plats de les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja de l'Ametlla de Mar.
Un dels plats de les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja de l'Ametlla de Mar. | Cedida
Aguaita.cat
27 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:01h
L'Ametlla de Mar es consolida com a capital de la tonyina roja celebrant les 10es Jornades Gastronòmiques de la Tonyina amb tapes i menús gastronòmics. Fins al nou de maig, 12 restaurants i nou bars oferiran diferents creacions culinàries basades en este producte de proximitat i qualitat. Algunes de les creacions dels xefs locals són un arròs melós de tonyina en pèsols i navalles del Delta, daus de tonyina encebats sobre parmentier de pebre roig, o tonyina roja brasejada amb un toc de gingebre i marinada. Tots els menús són complets i estan maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els preus per persona ronden entre els 30 i els 50 euros.

Per altra banda, nou bars seran els que participaran en la Ruta de la Tapa de la Tonyina Roja. Bocadets de tonyina amb salsa de verdures, taco de tonyina a la planxa amb salsa mexicana o mini tàrtar de tonyina són algunes de les creacions que es podran degustar als establiments del municipi. Cadascuna de les tapes té un preu de quatre euros amb un quinto Heineken inclòs, que patrocina la ruta. A més, omplint la butlleta amb cinc segells de bars diferents s'entrarà en el sorteig de dos menús dobles a les pròximes Jornades Gastronòmiques, i se sortejaran 10 Tuna Tour dobles entre els votants de la tapa guanyadora.

Els organitzadors de l'esdeveniment gastronòmic, l'Àrea Municipal de Turisme de l'Ametlla de Mar, també convoquen un concurs fotogràfic a Instagram. Entre totes les persones que publiquin fotografies durant els dies de les Jornades amb les etiquetes #ametllademar i #tonyinaroja21, i que segueixin el perfil @turismeametllademar, s'escolliran quatre finalistes. El guanyador serà el que obtingui més m'agrada del públic i s'emportarà un menú doble a les pròximes Jornades Gastronòmiques.