L'Ajuntament d'Amposta redueix l'endeutament un 22% respecte del 2015

L'estalvi net de l'exercici 2020 és d'1,3 MEUR

Façana de l'Ajuntament d'Amposta
Façana de l'Ajuntament d'Amposta | Arxiu
Aguaita.cat
26 d'abril del 2021
Actualitzat a les 19:03h
L'Ajuntament d'Amposta ha tancat el pressupost del 2020 amb un 42,81% d'endeutament consolidat (un 55,66% del consistori i un 29,44% de l'Hospital Comarcal). Això representa un 22% menys que el 2015. Els comptes de l'any passat han donat un estalvi net positiu d'1,3 milions, i el consistori té 2 milions d'euros de saldos bancaris i una pòlissa pagada de 3 milions d'euros concertada per fer front a la situació de la covid. La baixada de recaptació pel tancament de serveis durant el confinament i les inversions finançades amb préstec han suposat, en termes d'estabilitat, un finançament de 2 milions d'euros. Els comptes passaran a aprovació al plenari d'este dilluns al vespre.

La reducció de l'endeutament permetrà a l'Ajuntament sol·licitar un nou préstec per fer inversions, com ha assenyalat l'alcalde Adam Tomàs. "Encara ho estem estudiant però voldríem fer un préstec de 6 MEUR que ens permetria fer inversions per més de 7,5 MEUR", ha explicat Tomàs.

En el ple d'aquest mes d'abril també es portarà a aprovació inicial dues ordenances, l'ordenança reguladora de patrocinis privats a activitats municipals per permetre que empreses privades puguin patrocinar els esdeveniments culturals, socials i esportius que organitza l'Ajuntament, i la modificació de l'ordenança general de subvencions, per millorar l'eficiència del procediment.

També es debatrà l'aprovació de la instrucció a l'empresa municipal Amposta Serveis Municipals (Amsermu) per a la gestió de les platges. Amsermu s'encarregarà de fer complir l'ordenança municipal de pesca, de pernoctació, i tot allò que fa referència a l'ordenació de l'aparcament que s'està treballant amb el Parc Natural del Delta de l'Ebre. "Volem posar ordre i acabar amb aquesta sensació de descontrol que potser s'ha traslladat aquesta Setmana Santa", ha dit l'alcalde.