Amposta tindrà un servei d'atenció i orientació laboral per a persones trans a l'oficina del SOC

El servei, que es posarà en marxa a vuit oficines catalanes, vol combatre la discriminació i garantir els drets del col·lectiu

per Aguaita.cat , Amposta, 30 de març de 2021 a les 12:57 |
Una oficina del SOC, en una imatge d'arxiu. | ACN
L'oficina del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) d'Amposta serà una de les vuit escollides per posar en marxa el servei d'atenció i orientació laboral per a persones trans. El servei, impulsat pel SOC i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, vol servir com una eina d'acompanyament, orientació i inserció laboral específic i personalitzat per a persones trans. A Catalunya hi haurà un total de vuit oficines del SOC on una persona professional de referència que oferirà atenció a les persones trans. El dispositiu entrarà en funcionament els pròxims dies un cop s'enllesteixi la formació dels professionals que s'encarregaran.

D'altra banda, les persones al capdavant del servei rebran formació per conèixer les necessitats específiques en matèria d'ocupació d'este col·lectiu i facilitar-los eines, recursos i una atenció i acompanyament personalitzat. L'objectiu és garantir que les persones trans puguin exercir els seus drets a l'ocupabilitat en millors condicions i des de la no discriminació. Del nou dispositiu elaborat pel SOC en col·laboració amb la Direcció General d'Igualtat destaca també que les persones trans podran ser ateses per qualsevol Oficina de Treball que compti amb un dispositiu d'atenció trans amb independència del seu domicili o, entre altres, que actuarà de manera coordinada amb la xarxa pública SAI de serveis d'atenció integral LGTBI de Catalunya, de manera que la xarxa SAI podrà fer derivacions a les oficines del SOC i viceversa.


Servei voluntari
Paral·lelament es crearà una comunitat virtual d'aprenentatge per intercanviar experiències i assegurar un funcionament homogeni del servei, que serà voluntari i s'avaluarà periòdicament per implementar les millores que calgui o ampliar el nombre d'Oficines integrants de la xarxa si s'escau.


Cal recordar que a finals de l'any passat el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, en col·laboració amb la Direcció general d'Igualtat, ja va incorporar el nom sentit a les dades de la demanda i en els documents més àmpliament utilitzats per part de les persones trans. També es va eliminar el tractament senyor/senyora en les comunicacions internes.

 

Participació