Gran part de la gent gran de les residències ebrenques i més d'un 80% del personal que hi treballa ja estan vacunats

A la regió sanitària s'han confirmat avui quatre nous caos i segueix pujant el risc de rebrot

Dues infermeres vacunant contra la covid-19 l'Antònia Sedó, usuària de la Residència Natzaret de Móra d'Ebre, en una imatge d'arxiu.
Dues infermeres vacunant contra la covid-19 l'Antònia Sedó, usuària de la Residència Natzaret de Móra d'Ebre, en una imatge d'arxiu. | Anna Ferràs /ACN
Aguaita.cat
26 de març del 2021
Actualitzat a les 12:50h
A les Terres de l'Ebre ja hi ha un 94,2% de persones que viuen en residències o altres centres institucionalitzats que han rebut les dos dosis de la vacuna contra la covid-19, així com la tenen un 83,4% dels professionals que hi treballen. Es pot confirmar a través de la pàgina dadescovid.cat, on han habilitat una nova funció per estar al dia del progrés de la vacunació arreu del territori. En este espai es pot veure també que, a les Terres de l'Ebre, hi ha més d'un 74% del personal d'Atenció Primària i dels hospitals vacunat, mentre que a un 64% de les persones amb gran dependència ja se'ls han administrat les dos dosis del vaccí. Amb tot, però, estos col·lectius representen només un 6,5% població ebrenca.

La regió sanitària de les Terres de l'Ebre suma 4 positius de covid-19 més este divendres, acumulant, des de l'inici de la pandèmia, 9.672 casos confirmats per PCR o TA i 9.966 si es tenen en compte totes les proves. En esta regió han mort 172 persones, segons les darreres dades actualitzades pel Departament de Salut.

D'altra banda, segueix pujant el risc de rebrot, que avui marca 48, per sobre del de la setmana anterior, quan era de 32. La taxa de confirmats per PCR o tests d'antígens entre el 16 i el 22 de març és de 20 per cada 100.000 habitants. La incidència a 14 dies és de 37. L'1,51% de les proves que es fan donen positiu.

L'Rt passa d'1,22 a 1,31, mentre que la setmana anterior era de 0,81. Hi ha 15 pacients ingressats, els mateixos que fa 24 hores.