La mort de l'escriptor Josep Igual tenyeix de dol la literatura ebrenca

El periodista, que feia temps que lluitava contra una malaltia, va traspassar dijous a l'edat de 55 anys

Aguaita.cat
26 de març del 2021
Actualitzat a les 9:58h
L'escriptor benicarlando Josep Igual, al parc dels Xiribecs d'Amposta.
L'escriptor benicarlando Josep Igual, al parc dels Xiribecs d'Amposta. | Roser Regolf
Mor l'escriptor Josep Igual, a l'edat de 55 anys, després de lluitar durant temps contra una malaltia. Així ho comunicava la seua companya, Xus Valor, amb un post a Facebook: "Ha marxat tranquil, en pau, sense patir, tal com va demanar", al que afegia que "és desig exprès d'ell que el seu comiat es faci al seu poble natal i que sigui sobretot senzill, sense flors, i que qui li vulgui donar l'últim adéu ho faci a l'església del Cristo del Mar de Benicarló. Josep se n'ha anat, però ens queda el seu record i tot el seu llegat que és moltíssim". El comiat a Josep Igual es farà en esta mateixa església, dissabte 27 a les 11 hores.

Original de Benicarló, Igual feia tres dècades que vivia a Amposta i era un periodista, escriptor, poeta i cantautor, molt actiu en les diferents comunitats vinculades a la cultura i les lletres a les Terres de l'Ebre. Entre les seves darreres obres, havia publicat 'L'eternitat enamorada' (2020), 'Oliverar de l'aire' (2019) o 'Circ de puces'(2019).

El poeta valencià va rebre diversos reconeixements en vida, com el Ciutat de València de poesia (1988), el Sebastià Juan Arbó de narrativa (1997), el Cristòfol Despuig de narrativa (1999), el J.M. Ribelles de poesia (2000), el Vila de l'Ametlla de Mar de narrativa (2005), el Ciutat d'Amposta (2015), el 25 d'abril de narrativa de Benissa (2018), el Ciutat de Carlet de poesia (2019) i el Joan Fuster d'assaig dels Premis Octubre (2019).