Un seminari explora les polítiques a aplicar a les TE per afavorir el reequilibri territorial

Tindrà lloc este dimecres i està organitzat per la Càtedra d'Economia Local i Regional del campus Terres de l'Ebre de la URV

Els pobles petits esperen polítiques que revertisquen en més serveis i més possibilitats d'ocupació.
Els pobles petits esperen polítiques que revertisquen en més serveis i més possibilitats d'ocupació. | S.B.
Redacció
23 de març del 2021
Actualitzat a les 16:50h
La Càtedra d'Economia Local i Regional del campus Terres de l'Ebre de la URV organitza un seminari per explorar quines polítiques de desenvolupament i creixement en entorns rurals es poden aplicar a les Terres de l'Ebre per tal d'afavorir el reequilibri territorial. Hi intervindran responsables de les àrees de promoció i dinamització econòmica de diferents territoris de Catalunya. L'activitat inclou també una taula rodona específica de les Terres de l'Ebre i tindrà lloc este dimecres 24 de març de 10:30 a 13:30.

I és que encara que els mercats tenen tendència a consolidar l’acumulació d’activitat econòmica en els centres productius, existixen territoris de l’interior, i en principi més perifèrics, que estan obtenint resultats positius, impulsats per estratègies de dinamització econòmica de base endògena i amb una visió clara del seu paper i potencialitats en un mon global. Amb la mirada posada en el paper que han de jugar les quatre comarques ebrenques en este objectiu, el workshop pretén revisar algunes d’estes experiències de primera ma en un marc global d’oportunitats per estos territoris. En particular, s’inclouen tant ponències globals, com el coneixement a través d’experiències de primera ma (per exemple, de la Catalunya Central o la Garrotxa) i una posada en comú dels aprenentatges amb la implicació de representants de les comarques de les Terres de l’Ebre.

En definitiva, el workshop perseguix subratllar la necessitat de l’equilibri territorial, identificar oportunitats i reafirmar el paper essencial que les Terres de l’Ebre han de jugar en esta dimensió estratègica de Catalunya.