Neix Miradventure, l’experiència integral de conèixer l’Ebre navegant pel riu

Lloguer de caiacs però també packs amb gastronomia, tast de vins o visites al castell, són algunes de les propostes d’esta nova empresa familiar ubicada a Miravet

A Miravet, el riu li ve de cara.
A Miravet, el riu li ve de cara. | Vicent Borràs
Aguaita.cat
30 de març del 2021
Actualitzat a les 8:50h
Diuen que Miravet és l’únic poble del món on el riu et ve de cara. Segons com, quan l’aigua hi arriba, fa una giravolta amb suavitat, ballant-hi un vals pausat, i seguix llera avall dirigint-se al delta. Segons com, li clava un gir arremolinat de tango que captiva totes les mirades des de la plaça de l’Arenal. A Miravet, hi ha alguns que li tenen ben agafat el ritme i ara et proposen amb galanteria baixar al riu a ballar-hi. Saltar a la pista i deixar-te vogar per l’Ebre, sentint de ben a prop la melodia de l’aigua, de la vegetació que l’acompanya, de les aus que el saluden des dels canyars i el bosc de ribera. Tu sol, amb parella, amb la família, els amics... un caiac i un parell de rems cadascú, directes a fer un ball amb la natura, bonic i segur, que voldreu repetir.

“El primer cop que veus el riu des de baix, mirant al món tal com ho fa ell, no es pot oblidar. La primera besada, el primer amor, la primera vegada que navegues pel riu són sensacions que t’ericen la pell el primer cop que les fas i te l’eriçaran al llarg de la vida cada cop que hi penses”. Així de brutal és l’experiència que oferirà a partir del proper 1 d’abril Miradventure, una petita empresa familiar, la primera que brinda el servei ubicada a Miravet, que et proposa recorreguts per navegar pel riu en el tram comprès entre Ascó i Benifallet, tot i que els seus artífex volen potenciar molt el que va des de Móra d'Ebre a Miravet. Per a que us en feu una idea: sortireu de Móra passant primer per sota del pont d’arcades; una infraestructura viària que unix les poblacions de Móra d’Ebre i Móra la Nova, inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, per arribar en breu al pont nou. Passareu per diferents illetes naturals i per diferents termes municipals (Benissanet, Ginestar) fins arribar a Miravet, on podreu gaudir de l’enclavament del poble vell sota el castell templer.

Els monitors Pau Domínguez i Pol Morales tornen a l'Ebre després d'haver cursat el grau superior d’esports d’aventura a Sort i se n’encarregaran que l’experiència us permeta conèixer molts aspectes del riu: aprendreu a distingir sons, a descobrir racons, els habitants de l’ecosistema fluvial, la vegetació... I serà una experiència intensa, però calmada i segura. I no només.
 

Pol i Pau, els dos monitors preparats per compartir amb vosaltres la seua experiència per l'Ebre.



Packs de gastronomia, tast de vins o visites al castell

A més de rutes amb caiac per l’Ebre, Miradventure proposa també una oferta el més global possible, que inclou gastronomia, viticultura, patrimoni... per això ha creat diversos packs per tal que el vostre dia o cap de setmana a Miravet siga del tot complet: “Oferirem la possibilitat de quedar-se a dinar després d’estar remant una bona estona. Una paelleta, una rostida o la nostra clotxa, serà una bona manera de recuperar forces”, afirma Miguel Morales, responsable de l’empresa, que està en contacte permanent amb cases rurals del poble per tal d’incloure l’allotjament a demanda.

I és que de vegades, una excursió ben organitzada et crea un record de per vida, i això sempre pot ser l’inici d’una gran amistat: “Volem crear un vincle amb els nostres clients i que sàpiguen que poden contar amb nosaltres per qualsevol cosa que tinga a veure en potenciar les Terres de l’Ebre. Ens encantaria que compten amb nosaltres per a futures escapades. Sabem que la felicitat és compartida i si aconseguim fer felices a les persones que han confiat en nosaltres ja haurà valgut la pena l’esforç”, sosté.
 

Magnífica panoràmica amb la costa de Riago. Foto: Vicent Borràs


Però sent “del terreno”, havent crescut amb el riu i havent-lo viscut des de dins, sent conscients que “lo riu és vida”, els components de l’equip de Miradventure saben que la proposta ha de tenir necessàriament també un retorn per a l’Ebre, i amb esta idea treballaran: “Pensem que hem de tornar-li una part del que ell ens dona encara que siga en forma de respecte i agraïment”, afirmen. Us ve de gust baixar a ballar amb l’Ebre?.

Per conèixer tota l’oferta de Miradventure,cliqueu aquí.
 

Navegar pel riu en calma, tota una experiència. Foto: Vicent Borràs