Un grup de veïns convoquen una concentració contra la tala d'arbres a l'Avinguda Colom de Tortosa

La protesta tindrà lloc esta tarde a les 18:00 hores al mateix carrer on s'executa la tala al barri de Ferreries

Aguaita.cat
12 de març del 2021
Actualitzat a les 14:14h
Arbres talats a l'Avinguda Colom de Ferreries
Arbres talats a l'Avinguda Colom de Ferreries | Cedida
Un grup de veïns del barri de Ferreries, Tortosa han convocat una concentració esta tarde a les 18:00 hores contra la tala d'arbres de l'avinguda Colon. El lema de la protesta és tota una clara declaració d'intencions de les seues demandes: "Salvem els arbres de l'Avinguda Colom de Tortosa! Per una Tortosa més verda. Per respecte al patrimoni natural urbà de Tortosa". Els veïns han presentat una instància a l'Ajuntament al·legant un informe tècnic que precise si fa falta talar tots els arbres com ha determinat el consistori o si com els veïns justifiquen "s'estan tallant tots els arbres, estiguen o no malalts. El lloc de la convocatòria es la mateixa avinguda Colon.

Per la seua banda l'Ajuntament de Tortosa ha informat a Aguaita.cat que "es trauen els arbres que hi havia i se'n posen de nous".

"El problema no està a la soca, arran de terra" ens diuen fons de l'Ajuntament "els problemes d'estos arbres estaven majoritàriament a la part aèria, estan foradats per dins i de tant en tant n'han anat caent algunes branques",afirmen.
La darrera vegada que això va passar era de dimensions considerables i va caure damunt d'un vehicle. "La retirada es fa per evitar possibles incidències que puguen afectar béns o persones I es replanten arbres a tot el carrer" justifiquen les fons del consistori.

D'esta manera es completarà l'actuació que ja es va fer amb anterioritat a la mateixa avinguda de Colom, aleshores entre els carrers de Tarragona i de Castelló.

En el seu lloc es plantaran espècies més adequades, de port mitjà i creixement no expansiu, com els que es van implementar al tram ja executat d'este carrer i en altres punts de Ferreries.

L'arranjament s'allargarà durant diverses setmanes i actuarà a banda i banda de l'avinguda.
L'actuació de la tala d'arbres però, no ha estat exempta de polèmica. Als veïns que veuen innecessari l'enderroc total dels arbres s'hi han sumat agents polítics de l'oposició com Xavier Faura d'ERC Tortosa Sí o Jordi Jordan de Movem Tortosa que fins i tot ha demanat la dimissió de l'alcaldessa Meritxell Roigé per la "mala gestió de les obres a Tortosa entre elles la tala indiscriminada d'arbres" tant en el barri de Ferreries com a l'avinguda de l'Escorxador de Remolins.